Дуби-акселерати вирощують уманські лісівники

Дуби-акселерати вирощують уманські лісівники

Уманський лісгосп славиться якістю свого посадкового матеріалу. І цю незмінно високу планку місцевим лісівникам вдається втримати, незалежно від погодних умов. А цього року на початку літа пощастило із дощами. І культури не лише гарно вкоренилися, а й дали чималий приріст. Про це «Новій Добі» повідомили в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

«Це вже дубки такі, як дворічні, хоча посаджені цієї весни. Уже другий приріст дали і бруньку викинули. Приємно дивитися», – говорить лісничий Маньківського лісництва ДП «Уманське лісове господарство» Олександр Андрущенко.

Такі результати дає не тільки гарний посадковий матеріал, але й кропіткий догляд. Ці дубки пололи 5 разів цього літа.

«Щоб виріс дубок хороший, за ним треба перших десять років дуже пильно доглядати. Перші 5 років ручна прополка, потім освітлення. А тоді вже прочистку», – розповідає Олександр Андрущенко.

Справжнім лісом ці насадження стануть за 10-15 років. Але до цього вони потребують щоденної уваги лісівників, особливо під час весняно-літнього періоду.

«Лісів у нас не так багато, як хотілося б. До того ж, у нас обмежені можливості розширювати їхні межі через активне ведення сільського господарства. Тому беремо не кількістю, а якістю насаджень. Збиратиме урожай уже наступне покоління. Тож маємо залишити достойний спадок», – упевнений директор ДП «Уманське лісове господарство» Іван Назаревич.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x