У Черкасах 118 «нелегальних» таксистів та продавців на ринках добровільно зареєстрували діяльність

У Черкасах 118 «нелегальних» таксистів та продавців на ринках добровільно зареєстрували діяльність

Черкаські підприємці, які надають послуги, здійснюють торгівельну або іншу діяльність без належної державної реєстрації, використовують працю “нелегальних” найманих працівників, викликають обурення як місцевої громади, так і представників підприємництва, які працюють у правовому полі. Разом із розширенням сектору «нелегального» бізнесу зростає і кількість скарг до Державної податкової інспекції у м. Черкасах на таких «підприємливих» громадян. Про це «Нова Доба» дізналася в ДПІ у м. Черкасах.

«Саме тому було прийняте рішення з серпня 2016 року розпочати масштабну боротьбу з цим негативним явищем. Але головним нашим методом стали не штрафні санкції, а проведення інформаційно – роз’яснювальної роботи, під час якої фахівці інспекції надавали інформацію про види та особливості різних систем оподаткування, підготовку звітності, правильність оформлення трудових відносин, роздавались спеціально розроблені інформаційні листівки та надавались відповіді на всі питання, що стосуються здійснення підприємницької діяльності. Така робота проводилась на всіх черкаських ринках, а також під час спільних рейдів з патрульними Управління національної поліції м. Черкаси щодо виявлення осіб, які надають послуги з перевезення пасажирів (таксі) без оформлення належних на це документів, в тому числі і державної реєстрації підприємницької діяльності», − повідомив начальник ДПІ у м. Черкасах Антон Царюк.

І черкаські підприємці скористались наданою їм можливістю узаконити і зареєструвати підприємницьку діяльність та оформити належним чином трудові відносини з найманими працівниками. Так, протягом серпня – вересня п.р. 64 нелегальних перевізників та 54 особи, які здійснюють продаж товарів на ринках, зареєструвалися суб’єктами підприємництва.
Робота з виведення черкаського бізнесу з «тіні» триватиме й надалі.
Нагадуємо, що у разі здійснення діяльності без належної державної реєстрації громадянам загрожує накладення штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17 тис грн до 34 тис грн) з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення чи без такої. А за незареєстрованих найманих працівників передбачені штрафні санкції в сумі 34 500 грн.

Окрім цього, нині в Україні створено максимально комфортні умови для реєстрації підприємницької діяльності, яка проводиться безкоштовно та швидко. Так, строк державної реєстрації фізичної особи у Державного реєстратора становить 24 години з дати надходження документів для проведення державної реєстрації фізичної особи – підприємця.

Державний реєстратор передає державним органам статистики, фіскальної служби та Пенсійного фонду України повідомлення про проведення такої державної реєстрації із зазначенням номера та дати внесення відповідного запису до Єдиного державного реєстру та відомості з реєстраційної картки на проведення державної реєстрації фізичної особи – підприємця для взяття фізичної особи – підприємця на облік. Для обрання системи оподаткування щойно зареєстрованим приватним підприємцям необхідно подати заяву установленого зразка, звернувшись до Центру обслуговування платників ДПІ у м. Черкасах за адресою: вул. Хрещатик, буд. 235, 1 поверх.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x