Депутати облради підтримали створення комунального підприємства для розвитку кооперації

Депутати облради підтримали створення комунального підприємства для розвитку кооперації

Учора під час роботи ІХ сесії VII скликання депутати Черкаської обласної ради прийняли рішення про створення комунального підприємства «Регіональний навчально-практичний центр розвитку багатофункціональних кооперативів Черкаської обласної ради» та затвердили його Статут. Про це повідомляє управління агропромислового розвитку облдержадміністрації. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі ОДА.

Комунальне підприємство створюється з метою задоволення суспільних потреб територіальних громад області в отриманні якісної продукції за доступними цінами та розвитку сільських територій через розбудову інфраструктури кооперативного сегменту аграрного ринку.
Необхідно відмітити, відповідно до виконання в області заходів проекту «Створення регіонального навчально-практичного центру розвитку багатофункціональних кооперативів» (далі – Центр розвитку), що фінансується Європейським Союзом у рамках грантової програми ЄС «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні», проектом передбачено створення комунального підприємства. Виконавцем та реципієнтом міжнародного проекту в області є управління агропромислового розвитку обласної державної адміністрації.

Правовими підставами для прийняття рішення є грантовий договір від 14.01.2015 № 2014/348-429, укладений між виконавцем проекту та Європейською Комісією (реєстраційна картка № 3184), рішення Черкаської обласної ради від 24.04.2015 № 39-4/VI «Про програму підтримки розвитку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів у Черкаській області на період до 2020 року» та Угода про партнерство від 26.01.2015 р., укладена між Черкаською обласною адміністрацією (Бенефіціар проекту), Департаментом агропромислового розвитку обласної державної адміністрації (Координатор проекту), Черкаською обласною радою (Партнер 1 проекту) та Ресурсним центром АНГО (Партнер 2 проекту).

Галузеве управління підприємством доручено управлінню агропромислового розвитку облдержадміністрації.
Фінансування комунального підприємства здійснюватиметься за рахунок його господарської діяльності, коштів обласного, місцевих бюджетів, грантодавців та інших джерел, не заборонених законодавством.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x