Що потрібно жінці, щоб бути здоровою?

Що потрібно жінці, щоб бути здоровою?

Багато жінок намагаються зберегти красу і стрункість якомога довше. Попри наше бажання бути красивими і здоровими, нерідко недуги, дієти призводять до нестачі вітамінів. Читайте, які продукти повинні входити в щоденний раціон жінок.

Вітамін Е – про його користь говорять косметологи і дерматологи. Адже вітамін Е сприяє еластичності шкіри, збереженню нормальної кількості вологи в клітинах організму, бореться з процесами старіння. Саме від цього вітаміну залежить зовнішній вигляд фігури, адже він відповідає за обмін речовин.
Вітамін Е міститься у волоських горіхах (можна вживати не більше п\’яти штук у день), у мигдалі, пшениці та в соняшниковій олії (краще вживати в складі салату).
Вітамін D шкіра отримує разом із рівномірним і легким загаром, тобто через сонячні промені. Ще його джерелом стануть продукти харчування тваринного походження: субпродукти (печінка, серце), риба, ікра, м\’ясо курки. Саме цей вітамін допоможе зберегти молодість і красу шкіри, оскільки забезпечує її оновлення.
Вітамін А допоможе побороти сухість шкіри і заживити тріщини. Він також покращує кровообіг, відновлює зір, підвищує працездатність жіночого організму і сприяє його очищенню від шлаків. Цей вітамін міститься в продуктах помаранчевого кольору: в моркві, абрикосах, гарбузі та в курячих жовтках.
Вітамін В – один із найважливіших вітамінів для жіночого здоров\’я, адже він безпосередньо впливає на роботу нервової системи. Якщо цього вітаміну в організмі недостатньо, то це може призвести до надмірної втоми, сонливості, дратівливості, депресії. Щоб уникнути такого стану, фахівці радять вживати молочні продукти (сир, молоко, кефір), а також натуральні і свіжі м\’ясні продукти (птицю, свинину, баранину).
Вітамін С – його корисні властивості не обмежуються лише підвищенням імунітету. Цей вітамін відповідальний за стан судин, кольору обличчя. А ще сприяє швидкому загоєнню шкіри після опіків. Вітамін С міститься в цитрусових, солодкому перці, калині, смородині, ківі тощо.
Кальцій, як відомо, відповідає за твердість кісток. Жінкам – і молодим, і старшим – дуже важливо регулярно їсти сир і пити молоко.
Вітамін F надходить в організм із рослинною олією, горіхами, риб\’ячим жиром. Він нормалізує обмін речовин у шкірі, виводить зайвий холестерин, відновлює пошкоджене волосся і нігті, а також допомагає швидше скидати зайву вагу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x