Захисник Вітчизни Ілля Войтович

Захисник Вітчизни Ілля Войтович

Бути захисником своєї країни – священний обов’язок справжнього чоловіка. Саме таким є підполковник Ілля Войтович із Городища. Він 1962 року народження, з дитинства мріяв стати військовим. Тому після школи вступив до Київського суворовського училище, після якого також закінчив Хмельницьке вище артилерійське командне училище. Потім молодий офіцер служив у складі радянської групи військ у Німеччині, згодом в армійській біографії з’явилися Прикарпатський та Забайкальський військові округи. Звільнився з армії у 1993 році. Працював в органах внутрішніх справ, звідки й вийшов на пенсію.

Але з початком російської агресії довелося знову одягнути військову форму. Якраз після Майдану як досвідчений офіцер був призваний під час першої хвилі мобілізації. Його призначили виконуючим обов’язки Городищенського військового комісара. Період був дуже складним: доводилося оперативно вирішувати безліч організаційних та мобілізаційних питань. Знову був призваний під час четвертої хвилі мобілізації, служив командиром батальйону Рівненського військово навчального центру.

А потім підписав контракт і нині несе службу в 10-й окремій гірсько-штурмовій бригаді. Перебуває на посаді старшого помічника начальника артилерії бригади. Наразі дислокуються на Донеччині. Серед солдатів та офіцерів бригади є чимало хлопців із Городищини. Оскільки українська сторона дотримується мінських угод, то нині важка артилерія не застосовується. Але порох тримають сухим, а гармати напоготові. Якщо російські війська надумають розпочати масштабний наступ, українські артилеристи готові за першим же наказом шквальним вогнем зупинити ворога.

Нещодавно виповнилося рік створення 10-ї бригади. Кращі військовослужбовці отримали відзнаки. Серед них і Ілля Войтович – він нагороджений Почесним нагрудним знаком командувача Сухопутних військ Збройних сил України «За службу». Нагороджений за сумлінне виконання військового обов\’язку та значні результати у військовій службі.

Володимир Чос

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x