Від черкаських платників надійшло 1,9 млрд грн єдиного внеску

Від черкаських платників надійшло 1,9 млрд грн єдиного внеску

З початку року на сьогодні платники Черкаської області перерахували до бюджету 1873,8 млн грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Очікується, що у жовтні надходження єдиного внеску сягнуть двох мільярдів гривень.
Загалом в Україні надходження єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за 9 місяців ц.р. склали 94,5 млрд. гривень. Про це «Нова Доба» дізналася в ГУ ДФС у Черкаській області.

Нагадаємо, що з 1 січня 2016 року єдиний внесок справляється за ставкою 22 відс. до бази нарахування на фонд оплати праці. Утримання внеску із заробітної плати працівника не проводиться. Максимальна величина бази нарахування єдиного внеску на місяць становить до 1 грудня 2016 року 36250 грн., мінімальна величина бази нарахування єдиного внеску на місяць становить до 1 грудня 2016 року 1450 грн. Розмір мінімального страхового внеску становить до 1 грудня 2016 року 319 грн. При нарахуванні заробітної плати (доходів) фізичним особам з джерел не за основним місцем роботи ставка єдиного внеску 22 відс. застосовується до визначеної бази нарахування незалежно від розміру зарплати.

Сума єдиного внеску, нарахованого на заробітну плату розподіляється на:
– загальнообов\’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття – 7,1767 відсотка;
– загальнообов\’язкове державне соціальне страхування у зв\’язку з тимчасовою втратою працездатності – 7,726 відсотка;
– загальнообов\’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності – 6,5397 відсотка;
– загальнообов\’язкове державне пенсійне страхування (до солідарної системи) – 78,5576 відсотка.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x