У Городищі АТОвці вшанували загиблих побратимів

У Городищі АТОвці вшанували загиблих побратимів

Через війну на сході України члени Городищенської спілки воїнів АТО вирішили не проводити гучні святкові заходи. Натомість 14 жовтня близько 30 учасників бойових дій зібралися на площі Миру, пішли до місця, де буде споруджено пам’ятник і капличку на честь героїв АТО. Голова районної спілки воїнів АТО Вадим Черненко привітав присутніх з святом, відзначив представників різних поколінь, які в різні часи гідно захищали Україну.

Поклали квіти, вшанували пам\’ять загиблих побратимів. Військовий капелан Микола Сакундяк провів відповідну службу. Вручили Подяки від спілки воїнів АТО городищанам, які постійно допомагають військовослужбовцям та сприяють діяльності спілки. Подяк удостоєні: Олександр Лупашко, Олександр Єпіфанов, Віктор Гарагай, Микола Малишко, Олександр і Світлана Воротили, Володимир Ґава, Віктор Осовітній, Володимир Чос, Василь Гребінний. Також учасники заходу поклали квіти до пам’ятника героям Небесної сотні.
Потім поїхали до с. Воронівка, прийшли до пам\’ятного знаку на честь Василя Ткаченка і Віктора Арабського, які загинули в зоні проведення АТО у лютому 2015 року. Завітали до Хлистунівки і Вільшани, де зустрілися з побратимами, згадали свою службу і тих хлопців, що зараз на передовій. Нині районна спілка воїнів АТО займається збором продуктів харчування для бійців на фронті. Цього тижня відправляють черговий гуманітарний вантаж.

Напередодні Дня захисника України засідання Міжвідомчої комісії з питань національно-патріотичного виховання відбулося у Каневі. З нагоди свята Віце-прем’єр-міністр України В’ячеслав Кириленко, Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, голова Черкаської облдержадміністрації Юрій Ткаченко вручили почесні відзнаки «Холодний Яр» військовослужбовцям та представникам громадських організацій. Серед нагороджених і городищани – учасники АТО Руслан Черкашин і Вадим Черненко.

Володимир Чос

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x