Протягом тижня в області прогнозують тумани й морози

Протягом тижня в області прогнозують тумани й морози

Як і попереджав Черкаський гідрометцентр, всередині жовтня на Черкащині значно похолодало. Після літнього тепла на початку місяця, з 06.10 прийшла справжня осінь з температурним фоном +7−+9º, а з 13 жовтня середньодобові температури повітря вже не перевищують +3−+5º, уночі з’явилися морози інтенсивністю 1-4º. Такий розклад погоди вже стає характерним для жовтнів останніх 3 років. Згадаємо минулий рік, коли морози в період 08-11.10 досягали 6−9º. Але, характерним є і те, що після таких похолодань наприкінці жовтня та у листопаді знову повертається тепло. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

Після проходження дощів і припинення засушливого періоду, на полях області очікується поява сходів посіяних озимих сільгоспкультур. В умовах зниженого температурного фону, накопичення ефективного тепла, необхідного для розвитку рослин, поки що не відбуватиметься. Але з 24-26 жовтня можна сподіватися на покращення тепло забезпечення рослин.
Температура води у річках знизилась до -7-8º, у Кременчуцькому водосховищі – до 9-10º.
Антициклональний тип погоди сприятиме утворенню нічних та ранкових туманів, затримуючих інверсійних шарів, що заважатиме розсіюванню шкідливих домішок в атмосфері.

За прогнозом, до кінця робочого тижня характер погоди істотно не зміниться. На погоду нашого краю впливатиме холодний Скандинавський антициклон, тому опадів не передбачається, ночі будуть холодними (2-4ºморозу), а дні помірно-теплими (+8−+12º).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x