Податку у майже 16 мільйонів гривень сплатили власники нерухомого майна у Черкасах

Податку у майже 16 мільйонів гривень сплатили власники нерухомого майна у Черкасах

Місцева скарбниця Черкас за 9 місяців цього року отримала майже 15,8 млн грн податку від платників податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Ці надходження перевищують аналогічні надходження за минулий рік на 6,6 млн грн. Про це повідомив начальник Державної податкової інспекції у м. Черкасах Антон Царюк.

Він зазначив, що основна частка податку, а це понад 13,8 млн грн, сплачена власниками об’єктів нежитлової нерухомості – юридичними особами. Ці надходження перевищують минулорічні показники на 5 млн грн. Фізичні особи – власники об’єктів житлової та нежитлової нерухомості перерахували до місцевого бюджету понад 1,5 млн грн податку.

Водночас ДПІ у м. Черкаси нагадує, податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачують фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості. Платники податку на нерухомість – юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають до відповідних державних податкових інспекцій за місцезнаходженням об’єкта/об’єктів оподаткування декларацію з розбивкою річної суми рівними частками поквартально. Фізичні особи сплачують податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за місцем розташування об’єкта протягом 60 днів, з дня отримання податкового-повідомлення-рішення.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x