Як полегшити зубний біль?

Як полегшити зубний біль?

Установити точну причину зубного болю і призначити адекватне лікування може тільки лікар. Якщо ж потрапити до дантиста найближчим часом не вдається, радимо вам на такий випадок способи, що допоможуть полегшити самопочуття. Про це інформує власний кореспондент «Нової Доби».

Пам\’ятайте, що так ви зможете лише полегшити симптом болю, остаточно ж вилікувати вас зможе лише фахівець. Відтермінування походу до стоматолога може завершитися ще більшим ускладненням проблеми із зубом.

Солона вода. Розведіть чайну ложку солі в склянці з теплою водою, набирайте розчин у рот і утримуйте настільки довго, як зможете, потім випльовуйте. Повторіть кілька разів.

Гвоздика. Гвоздика має знеболюючу та протизапальну дію. Розжуйте зернину гвоздики біля хворого зуба. Ви також можете використовувати дві краплі гвоздичної олії (але не більше! Забагато олії гвоздики може мати токсичний вплив). Ще можна зробити густу пасту з меленої гвоздики і води або меленої гвоздики та оливкової олії і нанести на болючу ділянку.

Алкоголь. Щоб полегшити зубний біль, можна використовувати міцний алкоголь – горілку, віскі, коньяк або ром. Після тривалого полоскання алкоголем біль вщухає.

Перекис водню. Полоскання перекисом водню теж може допомогти полегшити зубний біль. Якщо смак здасться вам занадто неприємним, розбавте перекис водою. В жодному разі не ковтайте розчин.

Ванільний екстракт. Промочіть ватний тампон ванільним екстрактом і прикладіть до зуба, що болить. Так само можна використати мигдалевий екстракт, екстракт м’яти, лимонний екстракт.

Олія чайного дерева. Капніть на вату трохи олії чайного дерева і прикладіть до болючого місця. Якщо складно терпіти насичений запах олії, спробуйте додати кілька крапель олії в склянку з водою і робити теплі ванночки, набираючи розчин у рот та утримуючи його там якомога довше.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x