П’ять порад чоловікам, які виховують майбутніх жінок

П’ять порад чоловікам, які виховують майбутніх жінок

Існує досить популярний стереотип, що, мовляв, всі чоловіки мріють про синів. Ще років двісті тому це було цілком зрозумілим. Вже змалечку син міг допомагати виконувати чоловічу роботу, а з підліткового віку – надійно тримати в руках шаблю чи лука. Дівчинка ж, підростаючи ставала лише цінністю, яку потрібно було охороняти не лише від ворогів, а й від її власних абсолютно незрозумілих забитому важкою фізичною роботою чоловічому мозку мрій, бажань і амбіцій. На щастя, розвиток цивілізації повністю знищив цю історичну несправедливість, надавши жінкам однакові з чоловіками права і можливості. Жінки нарівні з чоловіками досягають успіхів у спорті, кар’єрі і навіть військовій справі. Чому ж тоді й досі в деяких чоловіків звістка про народження донечки викликає відчуття певного дискомфорту і навіть остраху. Можливо, просто через те, що занадто мужні татусі бояться не справитися з вихованням маленької жінки? Тоді їм допоможуть 5 порад від психологів.

1. Почніть виховання з себе
Кожна дія тата стосовно мами – то є цеглинка для закладання фундаменту світосприйняття дівчинки. Постійна роздратованість і невміння слухати травмує дитячу психіку і змушує дитину почуватися непотрібною. Навчіть себе контролювати емоції, шанобливо ставитися до всіх жінок і знаходити час на спілкування з донькою. Якщо дівчинка змалечку матиме достатньо чоловічої уваги вдома, вона не шукатиме її в сумнівних компаніях, коли вийде з-під вашого контролю.

2. Забудьте про гендерні стереотипи
В одному старому анекдоті новоспечений татусь пояснює другові свою радість від народження сина тим, що нарешті зможе дозволити собі погратися літачком на радіокеруванні, про який мріяв у дитинстві. Якщо ви впізнаєте в ньому себе, то дайте відповідь на запитання: а що вам заважає погратися таким літачком разом із донькою? Повірте, дівчатка не менше за хлопчиків радіють спійманій разом із татом першій рибі, забитому голу чи майстерному хукові вашого улюбленого боксера. Головне – не забувайте, що обмін інтересами має бути взаємним, і, зігравши партію в шахи, знайдіть у собі сили допомогти одягти принцесу для казкового балу.

3. Не забувайте, що ви тато, а не чоловік
Майже всі примхи і маніпулювання маленьких жінок великими чоловіками зводяться до одного: навчитися будувати такі стосунки з чоловіками, які в майбутньому дозволять отримувати від цього найбільшу користь. Щоб не стати жертвою таких дій, відразу займіть правильну позицію. Не намагайтеся виховати з доньки ту ідеальну кохану, якою ви колись бачили її матусю. Ваша дівчинка – окрема особистість, якій зараз потрібен тато, а не чоловік. А це означає, що їй потрібен хтось, хто відповідатиме за закон і порядок у її житті, триматиме слово і не змінюватиме свою думку (якщо вона дійсно обдумана й правильна) залежно від її настрою і бажань.

4. Не втручайтеся в жіночі секрети
Змалечку дівчатка люблять секрети. Якщо ваша донечка захоче поділитися з вами тим, який хлопчик смикнув її сьогодні за кіску, – це чудово. Якщо ні – не ображайтеся. Просто існують питання, в яких маленькій жінці зможе допомогти лише інша жінка. Дівчинці потрібен живий зразок, приклад, за яким вона будуватиме свій характер, і способи реагування на навколишній світ. Якщо так сталося, що ви виховуєте доньку самі, потурбуйтеся про те, щоб у неї була старша подруга, якій ви довіряєте: бабуся, тітка, хрещена, вчителька, ваша близька подруга чи дитячий психолог.

5. Живіть у спільному світі
Дівчатка мають надзвичайно розвинену фантазію і потребують, щоб поряд був хтось, хто підтримує їхні мрії та уявлення. Якщо хочете назавжди втратити довіру своєї дитини, просто кілька разів обірвіть її вигадки словами «Знову ти фантазуєш!» Ще однією поширеною помилкою є намагання знайти у мріях доньки якісь потаємні ознаки реальних проблем чи психічних відхилень. Краще допоможіть дитині розширити світ її уяви за допомогою спільно прочитаних книжок, переглянутих мультиплікаційних і художніх фільмів тощо. Може, зараз, після важкого дня на роботі чи в єдиний вихідний, такі «дівочі» посиденьки і бесіди здадуться вам безцільною тратою часу, але повірте, років через 20 ви будете згадувати їх як найщасливіші миті свого життя.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x