У бюджеті Черкащини передбачили півмільйона на житло для атовців

У бюджеті Черкащини передбачили півмільйона на житло для атовців

Нині в області обліковується майже 7 тисяч учасників АТО. В бюджеті Черкаської області 2016 року передбачено 500 тисяч гривень на забезпечення житлової програми учасників АТО. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській ОДА.

За відомостями Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги, на Черкащині перебуває на обліку 6 744 учасників АТО, яким встановлено статус учасника бойових дій, та 187 осіб, які мають статус інваліда війни.

Нині гостро стоїть проблема забезпечення бійців та членів їх родин житлом. В області налічується 10 сімей загиблих військовослужбовців, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, а також інвалідів І-ІІ групи з числа військовослужбовців, які брали участь у зазначеній операції, та перебувають на обліку як потребуючі поліпшення житлових умов. Для вирішення цього питання торік затвердили обласну програму забезпечення учасників АТО та членів їх сімей житлом у 2015 – 2020 роках.

– На забезпечення цієї житлової програми у 2016 році в обласному бюджеті передбачено 500 тис. грн, – розповів директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Руслан Чикало. – За нею уже виділили кошти для бійця з Умані, оформляються документи ще трьом учасникам АТО зі Сміли, Городищенського та Корсунь-Шевченківського районів.

Він додав, що до 25-ї річниці незалежності України за рахунок коштів місцевих бюджетів також було виплачено 487 тис. грн фінансової допомоги 617 АТОвцям.

– Цьогоріч у рамках обласної комплексної програми «Турбота» 3 186 членів сімей учасників АТО вже отримали матеріальну допомогу на понад 1,4 млн грн, – зауважив Руслан Чикало. – Також 110 сім’ям загиблих виплатили одноразову матеріальну допомогу у розмірі 50 тис. грн.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x