Черкаська санаторна школа відзначила 55-річчя

Черкаська санаторна школа відзначила 55-річчя

Днями перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко привітав учнівський та педагогічний колективи Черкаської загальноосвітньої школи, яка перебуває під опікою обласної ради, з 55-річчям її заснування. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській обласній раді.

Тривалий час вона була науково – лікувальною базою Київського науково – дослідного інституту ортопедії і травматології, а згодом їй надали статус санаторної.

Для цього у закладі створено всі умови – є навчальний, лікувальний і спальний корпуси, а також басейн з водолікарнею, які поєднані між собою теплими переходами.

Спочатку Валентин Петрович ознайомився з матеріальною базою школи, а потім завітав до актової зали, де пройшли урочистості.

На свято завітало багато гостей – спонсорів та меценатів закладу, колишніх випускників. Було запрошено ветеранів-учителів та працівників, які присвятили школі не один десяток років.

Урочистості пройшли в атмосфері тепла, доброзичливості, відчуття однієї родини. Дарунки, відзнаки, музичні композиції, гарний настрій супроводжували багатогодинний захід, як і годиться для ювілею.

Вітаючи всіх присутніх з прекрасною подією, Валентин Тарасенко побажав колективу і вихованцям навчального закладу нових досягнень і вручив у подарунок установі сертифікат для придбання кольорового принтеру, який отримала директор Людмила Шарапа.

Довідково:
У Черкаській загальноосвітній санаторній школі навчається 530 учнів. Навчання дітей в школі-інтернаті проводиться за програмами для загальноосвітньої школи.

Додатково в розклад занять внесено уроки лікувальної фізкультури 3 рази на тиждень, уроки лікувального плавання 2 рази на тиждень.

Створено кабінети фізики, хімії, інформатики, іноземної мови, майстерні, кабінет-музей народознавства, кабінет інтерактивних методів навчання, 3 кабінети інформатики, 1 − лінгафонний кабінет. Є велика бібліотека з читальною залою − справжнім інформаційним центром ( нараховує 6627 примірників художньої літератури та періодичної преси), підключена до Мережі Інтернет.

В 2009 році бібліотека школи – інтернату посіла І місце у Всеукраїнському конкурсі «Шкільний бібліотекар – 2009» у номінації «Бібліотекарі шкіл – інтернатів».

На базі школи працюють 14 гуртків, з них: 7 – шкільних, 7 – з КЗ «Черкаський обласний центр роботи з обдарованими дітьми ЧОР».
Закладом розроблена концепція розвитку закладу на 2011-2016 р «Школа сприяння здоров’ю» під назвою «Школа гармонії, добра і здоров’я», провідною ідеєю якої є створення сприятливого освітньо-виховуючого, здоров’язберігаючого середовища, спрямованого на зміцнення здоров’я дітей та формування здорового способу життя.

Школа за результатами Всеукраїнського конкурсу-захисту сучасної моделі навчального закладу «Школа сприяння здоров’я» стала переможцем у номінації «Загальноосвітній навчальний заклад».
Лікувально-навчально-виховний процес в школі регламентується режимом дня, який передбачає раціональне чергування режиму спокою і руху, навантаження, що сприяє відновленню порушеної функції опорно-рухового апарату.
Діти отримують 5-разове харчування з підвищеним вмістом білкових вітамінізованих продуктів, як того вимагає специфіка захворювання.

Учні школи є переможцями та лауреатами міських, обласних, Всеукраїнських конкурсів образотворчого та декоративного-прикладного мистецтва, предметних і творчих олімпіад.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x