Черкаські землекористувачі сплатили понад 119 млн грн плати за землю

Черкаські землекористувачі сплатили понад 119 млн грн плати за землю

Плата за землю – обов’язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності. Про це «Нова Доба» дізналася в ДПІ у м. Черкасах.

«Протягом січня – вересня 2016 року надходження плати за землю від платників м. Черкаси склали 119,3 млн. грн., що на 42,7 млн грн або на 56 відс. більше, ніж за аналогічний період минулого року. Зокрема, власниками та орендарями земельних ділянок − юридичними особами до місцевої скарбниці перераховано понад 102 млн грн, а підприємцями – фізичними особами та громадянами – майже 17,2 млн грн», − повідомив начальник Державної податкової інспекції у м. Черкасах Антон Царюк.

Слід зазначити, що у загальній структурі надходжень до місцевого бюджету вказаний платіж займає друге місце (після податку на доходи фізичних осіб), а його частка складає понад 13,5%.
Власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою. У разі припинення права власності або права користування земельною ділянкою плата за землю сплачується за фактичне перебування землі у власності або користуванні у поточному році.

Нарахування громадянам – землевласникам і землекористувачам сум податку проводиться територіальними органами Державної фіскальної служби. Громадяни мають сплатити податок протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення – рішення через установи банків та поштові відділення. Варто зазначити, що за несвоєчасну сплату податку громадянину нараховується штраф та пеня.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x