У Кам’янці встановили нові енергоощадні котли

У Кам’янці встановили нові енергоощадні котли

У Кам’янці беруться встановлювати нові автономні енергозберігаючі котли та модернізувати котельні. Все для того, аби забезпечити жителям міста енергетичну незалежність. Реалізувати амбітні плани кам’янчани в змозі завдяки коштам ДФРР та фінансуванню з місцевого бюджету, зауважив заступник очільника області Ярослав Березань під час відвідин міста з нагоди відкриття оновленої шкільної котельні. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі ОДА.

Комфортний температурний режим для понад 800 учнів та педагогічного колективу Кам’янської загальноосвітньої школи № 1 відтепер підтримуватимуть два сучасні твердопаливні котли. Їх встановили завдяки реалізації проекту Державного фонду регіонального розвитку. Його вартість сягає більше мільйона гривень. Долучилася до співфінансування й місцева влада.
Перший заступник голови Кам’янської РДА Богдан Солошенко розповів, що завдяки новим котлам в опалювальний сезон вдасться заощаджувати близько 500 тис грн та майже 95 тис кубометрів природного газу. За його словами, у Кам’янці й надалі працюватимуть над тим, аби зменшити споживання газу в закладах соціальної сфери та у домоволодіннях. Тут найближчим часом планують перевести на альтернативні види палива всі заклади освіти.

На усебічну підтримку в реалізації енергоефективних ініціатив кам’янчани можуть розраховувати з боку обласної влади, зауважив заступник голови ОДА Ярослав Березань.
– Кам’янщина може стати показовим районом для всієї області у сфері енергонезалежності, – наголосив Ярослав Березань. – За планами місцевої влади, у майбутньому твердопаливне опалення в школах Кам’янки стане основним, а газове – другорядним. Й активна робота керівництва РДА та районної ради у цьому напрямку дуже важлива. Вже бачимо й перші результати такої співпраці.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x