У Черкасах визначили кращого пілота з автослалому

Попри холодну осінь у Черкасах цими вихідними було гаряче. Так у місті відгримів фінал Кубка Автомобільної федерації України з автослалому.

– Свої автівки пригнали пілоти зі Львова, Києва, Харкова, Івано-Франківська, Корсуня-Шевченківського, Канева, Черкас. У цих змаганнях – лише найсильніші пілоти України, – заначив керівник автомобільного клубу «Черкаси», представник ФАУ Андрій Яроменко. – На цей фінал ми підготували найскладніше і найцікавіше – два рухи заднім ходом. Це, певною мірою, складні рухи навіть у фізичному плані.

Серед 20 учасників змагань перевірили свої автівки на вправність 7 черкащан. Водночас змагалися і двоє дівчат. Усі – у спільному заліку. Фігури цих перегонів розрахували на залік у категорії переднього та заднього приводу. Кожен пілот мав 3 спроби, 2 з яких зараховувати до заліку.

Отже, за результатами змагань, що гриміли на Соборній площі міста, визначили переможців у таких категоріях:
передній привід
3. Євдокимов Максим (Київ)
2. Яроменко Андрій (Черкаси)
1. Шиков Максим (Київ)

задній привід
3. Клименко Маркіян (Львів)
2. Капітула Михайло (Хмельницький)
1. Виговський Олексій (Львів)

Переможець у категорії задній привід Олексій Виговський вже 8-й рік займається цим видом спорту. Зізнається, що саме тут йому вдається відшліфовувати майcтерність водіння та максимально працювати над собою. Вдома тренувався посилено, а перед змаганнями щотижня відточував свою їзду. Найбільшими конкурентами Олексій визначив хлопців із Хмельницького, які, згідно із результатами, майже наздогнали львів’янина

Вибір локації для проведення гучних і швидкісних змагань обирали між Києвом та Черкасами. Однак Черкаси вибороло собі право бути центром спортивної події. За словами Андрія Яроменка, до АК «Черкаси» Автомобільна федерація вже має певний рівень довіри, саме тому і довірила організацію цього заходу саме в Черкасах.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x