Смілянські учні взяли участь у всеукраїнському конкурсі науково-технічної творчості

Смілянські учні взяли участь у всеукраїнському конкурсі науково-технічної творчості

Смілянські школярі взяли участь в науково-технічної творчості школярів «Intel-Техно Україна 2016-2017». Захід проходив у Київському політесові в рамках заходів Фестивалю інноваційних проектів «Sikorsky Challenge 2016». Про це «Нова Доба» дізналася в Смілянській міській раді.

– Коли ми приїхали до Києва, маштаби КПІ нас відверто здивували. Виявляється, коли з’їжджаються всі студенти то населення студентського містечка за чисельністю жителів майже таке, як населення, – розповідають учасники заходу. – Нас вразило скільки поважних гостей були присутні на ньому, члени команд, їх керівники, представники інших держав, звичайно поважне журі. Ми дуже хвилювались… Такий рівень… судді , майже всі академіки та кандидати наук… Але все виявилось не так як ми собі це уявляли. Всі привітні, доброзичливі, раді тебе бачити і познайомитися з тобою. Поговорити на тему твоеї роботи та поділитися своїми знаннями. Завершилася свято відкриття захоплюючим лазерним шоу.

Робота юних смілян називається: «Відкрий для себе всесвіт». Основним завданням роботи є популяризація базових астрономічних знань серед школярів молодшої та середньої ланки, донесення до дітей цікавої інформації про наш світ, бажання зацікавити їх вивченням астрономії та заохотити до нових досліджень. Основною метою було проголошено створення інтерактивної моделі мініпланетарію з звуковим супроводом для демонстрації будови сонячної системи, класифікації зірок та видів галактик.

Мініпланетарій – це не велика за розмірами копія всесвіту. До складу якої входить інформація про галактики, зірки та планети. Для виготовлення діти використали дерев’яний каркас, який за формою нагадує невеличку коробку. Всередину помістили світодіоди для того щоб підсвічувати картинки на яких зображені планети, зірки, галактики. Їх роздрукували на прозорій плівці, яку потім наклеїли на міліметровий пластик та закріпили на стінках коробки. На боковій стінці розмішені три тумблери, які можуть увімкнути певні світлодіоди у необхідний момент.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x