Дороги Черкащини готують до зимового сезону

Дороги Черкащини готують до зимового сезону

В рамках підготовки дорожнього господарства Черкащини до осінньо-зимового періоду, керівництво та відповідальні фахівці Служби автодоріг спільно з ДП «Черкаський облавтодор» та представниками від громадськості днями перевірили готовність філій облавтодору до роботи взимку. Зокрема, провели комісійний огляд спеціальної техніки, стану заготівлі протиожеледних матеріалів, котелень, побутових приміщень та пунктів обігріву на територіях філій. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській ОДА.

Філіями ДП «Черкаський облавтодор» уже підготовано до зими виробничі будівлі та споруди. Зокрема, стаціонарні бази та тимчасові майданчики для зберігання протиожеледних матеріалів, засоби пасивного снігозахисту стовідсотково готові, 212 одиниць навісного обладнання –готовність 96 %. Загалом, підготовка триває відповідно до планових завдань Укравтодору.

Наразі дорожники активно займаються заготівлею протиожеледних матеріалів. Так, станом на 20 жовтня цього року філіями заготовлено 3,7 тис. тон технічної солі (62 % від плану), 37,4 тис. тон фрикційних матеріалів (78 %). Крім цього, шляховики продовжують підготовку техніки. Наразі до експлуатації в зимовий період готові: 81 піскорозкидач (79 %), 6 солерозподілювачів (75 %), 37 одиниць навантажувальної техніки (79 %), 25 автогрейдерів (83 %), 4 роторних снігоочищувача (80 %).

Більшість філій виконують заплановані заходи з підготовки до осінньо-зимового періоду згідно графіка. Про це в ході перевірки зазначив заступник начальника Служби Геннадій Андреєв. За підсумками комісійного огляду, фахівцями встановлено, що станом на 20.10.2016 р. снігоочисна та інша спеціальна техніка готова до експлуатації в зимовий період на 80 %, нині проводиться робота щодо підготовки спеціальної техніки до повної готовності.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x