Хутра привезли до США з Черкас

Хутра привезли до США з Черкас

22 жовтня 137-ий відділ Союзу Українок Америки (СУА) запросив гостей до Українського американського культурного центру Нью-Джерзі у Випані на доброчинний „Баль вишиванок“, на якому відбулися також хрестини цього нового відділу. Відділ очолює Валентина Табака, яка й відкрила баль. Гості спершу переглянули відеофільм про утворення відділу і його діяльність, спрямовану передовсім на допомогу Україні, її осиротілим дітям, пораненим воїнам.

Хутра привезли до США з Черкас

Юна співачка Божена Плотниця заспівала „Аве, Марія“ і під її спів на сцену вийшов увесь відділ, членок якого представила Валентина Табака. Кожна з них поклала квітку до спільного букету. „Так само як ці різні квіти творять чудовий букет, сподіваємось і віримо – разом ми додамо багато корисних справ до скарбнички славної історії Союзу Українок Америки“, – сказала Валентина Табака. Членки відділу були в святкових строях, які спроєктувала Ірина Лимаренко – власниця й директор фірми „Фоберіні“, у якій в Києві шиють модний український одяг 20 майстринь.

Хутра привезли до США з Черкас

Чин хрестин відслужив настоятель Української католицької церкви св. Івана Хресителя з Випані о. Степан Білик. Відділові надано ім’я Квітки Цісик. Була виголошена присяга відділу. Образ, подарований осиротілою сім’єю воїна з Житомира, освятив о. Степан Білик.
Гості переглянули відеофільм-вітання з Житомира, у якому висловили свої подяки за допомогу і найкращі побажання Олена Власенко з житомирської Спілки українок, Ангеліна Нестерова з шкільним гуртом „Джерельце“, дружини полеглих воїнів Юлія Заблоцька і Ксенія Амельчакова, лікар Володимир Тенчук.
Були розгорнуті виставки мисткинь Оксани Танасів з Конектикату – з нею був тато Микола Сидорко, Христини Козюк, Анни Заячківської, Олі Войціцької.

Хутра привезли до США з Черкас

Оксана Танасів народилася 3 листопада 1976 року в селі Самолусківці на Волині, здобула визнання колекцією FashionArt („Мода як мистецтво“). Створила також колекції „Фаберже“, „Голос України“, „Долар арт“, показані на міжнародних виставках і показах мод. Вона має вже 14 колекцій картин.
На балі показав свої вироби світової слави ювелір Ігор Лабортас з Києва.

Хутра привезли до США з Черкас

Співав соліст опери Олексій Кузнецов, який народився 28 травня 1991 року в місті Макіївці на Донбасі. Уже у 12 років знав, що хоче бути оперним співаком. Закінчив музичне училище, стажувався у Донецькому національному академічному театрі опери і балету ім. Анатолія Солов’яненка‚ у Відні, Флоренції, Мілані, Римі. Співали також Міс Україна-Всесвіт 2013 Анна Заячківська, Міс українська діяспора 2015 Євгенія Борідка.

Хутра привезли до США з Черкас

Показали колекції чотири відомі дизайнерки моди. Першою була Олена Васенко (Івано-Франківськ) – український дизайнер-модельєр, яка для виступів Анни Заячківської на конкурсі „Міс Всесвіт 2013“ пошила національну сценічну сукню з королівського атласу, гаптовану золотом. Три пари конкурсного взуття на замовлення виготовили у Львові. До речі, на балі було показано й взуття. Його представила народжена у мальовничому селі на Волині Анна Марчук, яка мистецтво вишивання перейняла від бабусі, а тепер створює чарівні вишиті черевички і сумочки.
Далі на подіюм вийшли модельки в сукнях від Олени Серебрової з Києва, український бренд якої „Serebrova“ представлений не тільки в Україні, але й в бутиках Європи та Азії.

Хутра привезли до США з Черкас

Олена Даць закінчила Львівську академію мистецтв, учасниця показів в Україні і Парижі. У 2011-2013 роках всесвітньо відомі актори та знаменитості обирали її сукні під час Каннського кінофестивалю.
Дизайн-студія Оксани Полонець розпочала свою діяльність в 2003 році. І за цей час здобула визнання і розвиток не тільки в Україні, а й далеко за її межами. У 2015 році покази дизайнера відбулися в Чикаґо і Нью-Йорку.

Хутра привезли до США з Черкас

І нарешті жіноцтво побачило хутра з Черкас, які представив власник компанії „Ант“ Віктор Антоненко – член правління Союзу дизайнерів України. Черкаська хутрова фабрика „Ант“ є одним з найкращих українських виробників в хутровій галузі, має ряд нагород за високу якість, модний асортимент хутряних виробів. Хутра шиють з натурального хутра норки, ондатри, бобра, лисиці, єнота, каракуля, видри, куниці, песця та інших тварин.

На авкціоні, кошти від якого будуть направлені на благодійні цілі, були представленні вироби Класичного ювелірного дому «Лобортас», твори художників Оксани Танасів, Христини Козюк, Ольги Войціцької, Анни Заячківської‚ строї дизайнерів Олени Даць, Оксани Полонець та Олени Васенко.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x