В Золотоноші запрацювала місцева пожежна команда

В Золотоноші запрацювала місцева пожежна команда

25 жовтня в місті Золотоноша запрацювала місцева пожежна команда. Фактично бойовий пожежний підрозділ повернувся до місця постійної дислокації у гараж колишньої добровільної пожежної дружини. Про це «Нова Доба» дізналася в управлінні ДСНС України в Черкаській області.

У заходах з нагоди її відкриття взяли участь, начальник Управління ДСНС області генерал-майор служби цивільного захисту Віктор Гвоздь, голова районної державної адміністрації Олександр Лісовий, перший заступник міського голови Олег Масло, селищні голови району, керівники структурних підрозділів РДА міськвиконкому та підприємств району.

Це подія не лише районного, а й обласного значення, оскільки є однією зі складових виконання розпорядження голови Черкаської облдержадміністрації «Про створення в області місцевих пожежних команд». Мета якого – забезпечення оперативного реагування на ліквідацію пожеж, що виникають у сільській місцевості. Радіус виїзду з місця дислокованих пожежно-рятувальних підрозділів у районних центрах до найбільш віддалених населених пунктів складає в окремих випадках до 60 км і це ускладнює процес ліквідації пожеж. Тож тепер новостворена команда у складі 5 осіб та пожежної автоцистерни, додасться до загально районної системи протипожежного захисту яку вже складають чотири місцеві пожежні команди.

Виступаючи перед присутніми, Віктор Гвоздь зазначив, – «Процес створення місцевих пожежних команд в області триває вже не один рік. За цей час за підтримки місцевих органів влади вдалось зробити значну роботу. На сьогоднішній день на Черкащині вже активно функціонують 79 таких команд. Сьогодні ми вже можемо говорити про справжню мережу таких підрозділів, якою охоплено усю область і силами яких, лише в цьому році було забезпечено реагування на 84 пожежі, – підкреслив начальник Управління ДСНС в області, – як відомо, Державна служба України з питань надзвичайних ситуацій стоїть на порозі свого реформування, метою якого є в тому числі і за рахунок збільшення кількості волонтерів та добровольців, підвищити ефективність захисту населення та територій. Саме тому відкриття таких підрозділів має і практичне і перспективне значення, – наголосив Віктор Михайлович».

Як завжди для таких урочистостей не обійшлось без подарунків. Новостворений пожежний підрозділ від Управління ДСНС, а також представників органів влади отримав комплекти бойового одягу, пожежних рукавів, а також побутової техніки для створення належних побутових умов.

Після урочистого перерізання стрічки та відкриття пожежного Депо, святий отець Андрій із Золотоніського Святоуспенського собору провів службу, під час якої було проведено церемонію благословення особового складу та освячення пожежного автомобіля і приміщень.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x