Робимо сон максимально ефективним

Робимо сон максимально ефективним

Сон – дуже важлива складова не лише здоров’я, але й краси. Але часто, прокинувшись, ми бачимо в дзеркалі припухле обличчя і синці під очима, які вказують на те, що ми недоспали. То як же спати так, щоб прокидатися з новими силами та красивим обличчям?

Виділіть час на відпочинок. Сон до обіду у вихідні не надолужить години без сну в будні. Збалансуйте денний режим так, щоб достатньо спати щодня.
Сходіть до лікаря. Можливо, те, що ви відчуваєте млявість навіть після тривалого сну, свідчить про збої в організмі. Стреси на роботі, депресія забирають наші сили й енергію. Зверніться до лікаря з цією проблемою, і він допоможе її вирішити.
Прокидайтеся одразу. Противний дзвін будильника може зіпсувати настрій на цілий день, адже він вириває з солодких обіймів сну. Ми пробуємо подрімати ще 5 хвилин. Фахівці запевняють, що зайві п’ять хвилин після першого дзвінка тільки зіпсують настрій і позбавлять душевних сил.

Робимо сон максимально ефективним

Кофеїн – не найкращий друг. Якщо ви любитель кави, то вона вже давно перестала вас бадьорити. Напої з кофеїном стимулюють нас тільки в тому разі, якщо це одиничний випадок його вживання. Якщо ж пити каву постійно, організм звикає.
Стежте за харчуванням. Будьте уважні до того, що їсте і п’єте перед сном. Відмовтеся від алкоголю, кави, солодощів – і будете спати спокійно. Якщо турбують мішки під очима, не пийте багато рідини перед сном.
Вимкніть світло. За годину-дві перед тим, як плануєте лягати в ліжко, зробіть у кімнаті приглушене світло. Тьмяне освітлення допоможе перейти на сплячий режим.
У ліжку тільки спіть. Лежати в м’якій постелі з ноутбуком і чашкою чаю так приємно! Але тоді перед сном ви будете далі думати про роботу, будувати плани і не зможете легко відключитися від проблем. Тому нехай ваше ліжко буде зоною спокою, куди заборонений вхід із буденними клопотами і життєвими роздумами.
Контролюйте температуру. Наше тіло має певну температуру, і воно намагається її контролювати, поки ми спимо. Якщо в кімнаті дуже жарко або холодно, організму буде некомфортно. Від цього і страждає якість нашого сну.
Живіть спортивно. Фахівці радять стежити за здоров’ям тіла. Регулярні фізичні навантаження допоможуть прокидатися бадьорим і сповненим сил.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x