Чи має право фармацевт із 35-річним стажем роботи на призначення грошової допомоги?

«Мені 57 років і 6 місяців. Мій страховий стаж на посаді фармацевта становить 35 років. Чи маю я право на призначення грошової допомоги в розмірі 10-ти місячних пенсій, якщо 22 роки відпрацювала в ТОВ «Фармація» і 13 років – у ТОВ «Система аптек ГАСТРО»?
Тетяна, м. Сміла

− Відповідно до пункту 7-1 Прикінцевих положень Закону України «Про загально­обов’язкове державне пенсійне страхування» (далі – Закон) та пункту 2 Порядку обчислення страхового стажу, що дає право на призначення грошової допомоги та її виплати, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23 листопада 2011 року №1191, грошова допомога призначається особам, які працювали в закладах та установах державної та комунальної форми власності й мають відповідний страховий стаж на посадах, які передбачено, зокрема, Переліком закладів і установ освіти, охорони здоров’я та соціального захисту і посад, робота на яких дає право на пенсію за вислугу років, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 4 листопада 1993 року №909.

Оскільки ТОВ «Фармація» і ТОВ «Система аптек ГАСТРО» (далі – товариства) не належать до закладів та установ державної або комунальної форми власності, то підстав для зарахування періодів роботи в цих товариствах до страхового стажу, що дає право на призначення грошової допомоги згідно з пунктом 7-1 Прикінцевих положень Закону, немає.
Отже, якщо Ваш страховий стаж на посаді фармацевта становить 35 років з урахуванням періодів роботи в зазначених товариствах, права на призначення грошової допомоги відповідно до пункту 7-1 Прикінцевих положень Закону Ви не маєте, − розповіла заступник начальника управління ПФУ у м. Черкаси Наталія Сергієнко.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x