Баклажан допоможе позбутися нікотинової залежності

Баклажан допоможе позбутися нікотинової залежності

У нашій країні баклажани зараховують до овочів, однак їх правильніше називати ягодами. Ця трав’яниста рослина прийшла до нас із тропічних районів Індії, в дикому вигляді баклажан можна зустріти в країнах Середнього Сходу.

Користь баклажана
У складі баклажана – вітаміни групи В, а також С і РР. А ще в ньому багато клітковини, пектину, білка, заліза та інших мінералів і мікроелементів. Завдяки великому вмісту вітаміну РР цей овоч корисно їсти тим, хто мріє кинути палити. РР — це нікотинова кислота, і якщо їсти щодня баклажани, то організм краще впорається з нікотиновою залежністю.
У східних країнах баклажан часто іменують овочем довголіття. Його рекомендують вживати людям, які страждають від захворювань серця і судин, а також цукрового діабету. Він сприяє виведенню солей з організму, знімає набряки. А органічні кислоти, наявні в плодах, благотворно впливають на роботу кишечника.
Безперечна користь баклажанів полягає в їхній здатності виводити шкідливий холестерин з організму, звільняти від шлаків кишково-шлунковий тракт. Очищувальний ефект досягається за рахунок великої кількості клітковини та пектину в складі баклажанів. Саме тому вони стануть хорошою профілактикою ішемічної хвороби та атеросклерозу.

Як їсти баклажани?
Баклажан – прекрасний продукт для охочих схуднути. Він не надто калорійний, але забезпечує тривале відчуття ситості, пришвидшує обмін речовин.
Сік баклажана має регенеруючу, антибактеріальну і антисептичну дії. Він здатен позбавити від інфекцій у разі його регулярного споживання, а зовнішнє застосування допоможе загоїти відкриті ранки і виразки. Зі шкірки цього овоча можна приготувати непоганий засіб від гіпертонії. Для цього з плодів знімають шкірку, висушують, а потім перемелюють у кавомолці. Для зниження тиску отриманий порошок приймють по чайній ложці перед прийомом їжі.
Якщо є проблеми з виходом жовчі з організму, то підійде такий народний засіб: очистіть від шкірки один баклажан середнього розміру, поріжте його на дрібні шматочки, залийте склянкою окропу. Після того, як баклажан запариться, поставте його на водяну баню, проваріть з півгодини і процідіть. Баклажанний настій слід пити потроху щодня, за півгодини до приому їжі.
Перш ніж готувати з баклажана страви, потрібно враховувати, що овоч добре вбирає олію, в якій смажиться, тому радимо перед приготуванням нарізати його і помістити на 20 хвилин у холодну підсолену воду. Так зникне гіркота й продукт менше вбиратиме олії.

Чим може зашкодити цей овоч?
Шкоди можуть завдати тільки перестиглі плоди баклажана. У них міститься багато соланіну – ­отруйної речовини, здатної призвести до отруєння. Звичайно, соланін міститься і в недозрілих баклажанах, однак у набагато менших кількостях, безпечних для здоров’я. До речі, саме вмістом в овочах цієї речовини і пояснюється їхній гіркуватий присмак.
Перестиглий плід від молодого відрізняється великою кількістю насіння в м’якоті, млявою темною плодоніжкою, зморшкуватою або вкритою плямами шкіркою.
Зловживати баклажанами не варто людям, які страждають від захворювань шлунково-кишкового тракту.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x