Юний декламатор здобув чергову перемогу

Юний декламатор здобув чергову перемогу

Городищина багата на талановитих людей. Так ім\’я жителя с. Хлистунівка Назара Салія золотими літерами вписане у книгу «Талановиті діти Черкащини». Нині Назар навчається у 4 класі. Але на сцені виступає давно. Цього маленького декламатора добре знають в усьому районі, його талановиті виступи стають окрасою усіх святкових заходів. Він виконує дуже великі і змістовні вірші, у кожне слово вкладає глибокі почуття і сонячне світло своєї душі.
Його талант гідно оцінили на рівні області та й усієї України. Цьогоріч скарбничка його здобутків поповнилася дипломом ІІІ ступеня в номінації «Відео (читання творів Тараса Шевченка напам\’ять)» третьої Всеукраїнської мистецької акції «Мій Шевченко – Мій світ 2016». Свої роботи представили 3500 учасників, із яких обрали в різних вікових категоріях лише 9 найкращих. Чудово, що Назар Салій увійшов до когорти обраних! До слова, торік він посів перше місце у цьому конкурсі.

Разом із мамою Наталею Салій вирушив до Києва на урочисте вручення нагород. Організатори акції – Національний центр «Мала академія наук України» та Національний музей Тараса Шевченка – підготували для учасників насичену культурну програму. Проживали в Пущі Водиці в оздоровчому таборі «Лідер», але кожного дня вирушали до столиці. Побували на екскурсіях, мали можливість відвідати різноманітні майстер-класи. Це неоціненний досвід спілкування з обдарованими однолітками, відомими наставниками, можливість презентувати свій талант. Тож приємних вражень дуже багато!

Назар із раннього дитинства захоплюється декламацією. Уже у рік у парі з мамою читав вірші, потім самостійно декламував доволі солідні твори. А нинішню перемогу здобув, представивши на суд журі «Сон» Тараса Шевченка. Вивчити напам\’ять поему – це кропітка праця. Не минає дня, щоб хлопчик не займався самоосвітою, щоб розуміти, про що читає, яким глибоким змістом відображені описані в поезії події. Доводиться постійно повторювати вивчені тексти, працювати над жестами, інтонацією. До того ж усе це з навчанням у загальноосвітній школі та дитячій школі мистецтв, де Назар навчається на хореографічному відділенні. Сім\’я підтримує хлопчика в усьому, і він віддячує тим же – допомагає мамі по господарству, проявляє співчуття та людяність.

Володимир Чос

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x