В області запрацювала програма страхування для агробізнесу

В області запрацювала програма страхування для агробізнесу

У Черкаській області запрацювала інноваційна комплексна програма страхування для агробізнесу «Ваш Урожай – Наша турбота». Про це офіційно оголосили в ході прес-конференції, присвяченої питанням покращення доступу до фінансових продуктів. Про це «Нова Доба» дізналася в управління агропромислового розвитку Черкаської ОДА.

Під час засідання координатор напрямку агрострахування проекту Міжнародної Фінансової корпорації (IFC) «Розвиток фінансування аграрного сектору в Європі та Центральній Азії» Андрій Заріпов повідомив учасникам про те, що IFC розроблено інноваційну комплексну програму страхування пшениці та кукурудзи для сільгоспвиробників «Ваш урожай – Наша турбота». Зазначена програма IFC, яка була розроблена спільно з компаніями-партнерами – IFC, Syngenta, Credit Agricole Bank та страхова компанією «АХА страхування», дозволяє суттєво розширити доступ до фінансування аграріїв та сприятиме більш активному використанню агрострахування в Україні.
Необхідно відмітити, що це – перший етап реалізації такого інноваційного страхового продукту в Україні. Програма «Ваш урожай – Наша турбота» була доступна лише сільгоспвиробникам Полтавської і Вінницької областей, а відтепер і аграріям Черкащини.
При обговоренні інновацій, представники компаній-партнерів підкреслили, що основне завдання у реалізації агрострахового продукту – збереження та захист посівів і врожаю сільськогосподарських культур від ризиків, що виникають у процесі вирощування.
– Сільське господарство є ризиковим видом діяльності, адже аграрії певний відсоток врожаю втрачають від зміни погодних умов. Тож страхування є реальним інструментом, який може зберегти фінансову стабільність виробника, – зазначив начальник управління агропромислового розвитку Черкаської ОДА Ігор Колодка.

– Зберегти свій урожай буває непросто, але ця програма розвіює міфи і страхи про складність роботи з продуктами агрострахування, – підтримала Ігоря Колодку керівник групи з розвитку бізнесу Syngenta в Україні Хелен Феірлемб.
Протягом перших трьох років роботи користувачі отримають спеціальні пільгові умови, консультативну підтримку та можливість взяти участь у тренінгах з агрострахування.
– Ми вже маємо успішний досвід роботи з інноваційними програмами від IFC, також маємо досвід агрострахування. Можливість захистити свій врожай стає доступнішою, завдяки спрощеній системі оформлення та навчальним консультаціям», – зазначив фінансовий директор компанії СТОВ «АгроКо» Олександр Хижняк.

За умовами програми компанія Сингента надаватиме агровиробникам товарний кредит, а Креді Агріколь Банк – грошовий кредит. Разом партнери покриватимуть до 50% витрат на оплату страхової премії, друга половина має бути оплачена агровиробником. Продукт перестраховано надійним міжнародним перестраховиком.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x