Майна на понад 400 тисяч гривень повернули дітям соціально незахищених категорій за втручання прокуратури

Майна на понад 400 тисяч гривень повернули дітям соціально незахищених категорій за втручання прокуратури

Упродовж 9 місяців 2016 року з метою поновлення прав неповнолітніх органами прокуратури області пред’явлено позовних заяв на суму майже 1,2 млн. грн. На цей час за результатами їх розгляду неповнолітнім виплачено соціальну допомогу, повернуто майна загальною вартістю понад 600 тис. грн. Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської обласної прокуратури.

З метою запобігання порушень прав неповнолітніх прокурорами здійснено вступ у понад 160 справ за позовними заявами інших осіб, у яких постановлено рішень про визнання права власності дітей на майно вартістю майже 400 тис. грн., додержано права понад 100 дітей на систематичне отримання коштів на утримання та попереджено порушення житлових прав неповнолітніх.

Так, Вищим спеціалізованим судом України з розгляду цивільних і кримінальних справ підтримано правову позицію прокуратури щодо безпідставності виселення із кімнати гуртожитку одинокої матері з малолітнім за наявності ордеру. Судом касаційної інстанції 5 жовтня залишено в силі рішення апеляційного суду Черкаської області про відмову в задоволенні позову одного із товариств Черкащини та залишено за малолітнім право користування вказаним житловим приміщенням.

Робота на вказаному напрямі триває.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x