На підприємстві рятувальники тренувались ліквідовувати пожежу

На підприємстві рятувальники тренувались ліквідовувати пожежу

28 жовтня до оперативно-координаційного центру Управління ДСНС надійшло повідомлення про пожежу на території агропромислової компанії «Маїс». За короткий термін чергові караули Черкаського гарнізону Управління ДСНС прибули на місце події. Проте, цього разу виклик був навчальним. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС України в Черкаській області.

Спільно з адміністрацією об’єкту і добровільною пожежною дружиною підприємства рятувальники провели пожежно-тактичні навчання, темою яких стала ліквідація пожежі на території підприємства та проведення аварійно-рятувальних робіт.

Легенда навчань повторювала події реальної пожежі, що була ліквідована на аналогічному підприємстві минулого року. Внаслідок недотримання робітником правил пожежної безпеки під час проведення зварювальних робіт виникло загорання початків кукурудзи в сушарці. Вогонь швидко поширився на значну площу об‘єкту.

І хоча працівник одразу ж за допомогою вогнегасника намагався ліквідувати загорання, проте під натиском вогняної стихії був змушений відступити і повідомити про пожежу охороні об’єкту, звідки інформація про подію вже надійшла до «Служби порятунку «101».

Такі пожежі характеризуються не лише швидким поширенням вогню, але й значним задимленням, тож керівництво навчань також перевірило готовність адміністрації забезпечити швидку евакуацію персоналу із небезпечних задимлених зон підприємства.

Важливим завданням навчань також стало проведення пошуково-рятувальних дій проведених газодимозахисною службою пожежно-рятувальних підрозділів.

Виконуючи нормативи та учбові завдання, рятувальники демонстрували вміння швидко орієнтуватися у задимлених приміщеннях, впевнено проводити рятувальні дії.

Свій іспит довелось здавати і пожежній команді підприємства, перед якою штаб навчань в ході відпрацювання нормативних вправ поставив кілька складних завдань.

Врешті, під час аналізу дій, керівник навчань, начальник відділу реагування Управління ДСНС України у Черкаській області Олександр Горобець дав детальну характеристику діям кожного із залучених підрозділів вказавши на недоліки та помилки. Він зазначив: «Такі навчання дозволяють нам у відносно спокійній обстановці тренувати рятувальників, напрацювати спеціальні навички та набути важливий професійний досвід. Ми можемо вивчити планування об’єкту, розташування вододжерел та шляхів для під’їзду пожежної та рятувальної техніки. Та й адміністрація підприємства під час спільних заходів змогла відпрацювати алгоритм власних дій на випадок надзвичайної події, готовність до ліквідації можливих небезпек на території підприємства».

Загалом до участі у навчаннях були залучені 100 рятувальників та 9 одиниць пожежно-рятувальної та спеціальної техніки.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x