„Тихих мисливців” Черкащини попередили про небезпеку отруєння

„Тихих мисливців” Черкащини попередили про небезпеку отруєння

Черкащина завжди відрізнялась як регіон де достатньо мисливців за грибами Тому актуальні для нашої області і вимоги безпеки. Одним із шляхів попередження отруєнь є підвищення обізнаності населення. Для цього рятувальники проводять рейдові перевірки. Черговий такий рейд було організовано фахівцями Черкаського міськрайонного відділу Управління. Залучивши представників ЗМІ та волонтерів рятувальники вирушили до Дубіївського лісництва. Про це „Нова Доба” дізналася в Управлінні ДСНС України в Черкаській області.

Зустрічаючи мисливців за грибним делікатесом, рятувальники пропонували спільно провести додаткову «ревізію» зібраного. Часто люди губилися від прямих питань щодо грибної безпеки та експертного огляду знайденого врожаю. Проте спілкуючись врешті визнавали актуальність питань що піднімалися.

Про ефективність цього рейду свідчить і той факт, що під час огляду здобутого у лісі, рятувальники та волонтери у двох кошиках виявили умовно їстівні гриби, які за неправильного приготування, можуть стати причиною отруєння.

– Приємно було переконатися що більшість громадян відправляючись до лісу вміють правильно відрізняти їстівні гриби від отруйних, – зазначає провідний фахівець Черкаського міськрайонного відділу Марина Мозгова, – але ми переконані, що додаткове застереження не завадить. Для цього ми і спілкувалися і залишили на згадку людям пам\’ятні листівки.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x