Черкаські рятувальники переірили стан протипожежного захисту в навчальних закладах

Черкаські рятувальники переірили стан протипожежного захисту в навчальних закладах

Нещодавно у місті Васильків на Київщині в загальноосвітній школі під час навчання стався обвал капітальної стіни. Дана подія викликала широкий суспільний резонанс а також занепокоєння щодо дотримання вимог пожежної та техногенної безпеки на інших об’єктах з тимчасовим або постійним перебуванням вихованців, учнів та студентів. Тож, з метою попередження подібних та інших небезпечних ситуацій Кабінетом Міністрів України було дане доручення ДСНС України провести перевірку стану пожежної та техногенної безпеки цих об\’єктів. Такі перевірки за участі органів місцевого самоврядування, впродовж трьох днів було проведено в усіх дошкільних навчальних закладах, загальноосвітніх школах, професійно-технічних закладах, вищих та позашкільних навчальних закладах області. Про це „Нова Доба” дізналася в Управлінні ДСНС України в Черкаській області.

Загалом, інспекторським складом управління ДСНС за цей період в області було перевірено 1475 різноманітних об’єктів, в яких навчається 204 786 дітей та студентської молоді.

Серед обстежених навчальних закладів 661 дошкільний, 620 загальноосвітніх, а також школи-інтернати і професійно-технічні заклади і вищі та позашкільні.

В ході проведення цих перевірок органами державного нагляду у сфері пожежної та техногенної безпеки запропоновано виконати 14 595 протипожежних заходів. За порушення правил безпеки до адміністративної відповідальності притягнуто 198 посадових осіб. Водночас, серед вихованців, учнів та студентів з метою навчання їх правилам безпечної поведінки було проведено спеціальну інформаційно-розяснювальну роботу. З персоналом даних об’єктів, фахівці ДСНС провели інструктажі та заняття з питань виконання вимог техногенної та пожежної безпеки.

Під час перевірок інспекторським складом області приділялась особлива увага стану безпечного утримання електрогосподарства, шляхів евакуації, внутрішнього та зовнішнього протипожежного водопостачання, забезпеченості навчальних закладів первинними засобами пожежогасіння, установок пожежної автоматики.

Керівників об’єктів зобов’язано вжити невідкладних заходів щодо попередження виникнення пожеж, а також усунення виявлених в ході перевірки недоліків.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x