Жителів багатоквартирного будинку у Шполі врятували від пожежі

Жителів багатоквартирного будинку у Шполі врятували від пожежі

29 жовтня о 12:50 на пункт диспетчерської служби Шполянської пожежно-рятувальної частини надійшло повідомлення про пожежу в багатоквартирному житловому будинку на вулиці Соборній. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

Мешканці 5-поверхового житлового будинку повідомили, що з вікон квартири на 4 поверсі виходять чорні клуби диму та видно язики полум’я.

Через сильне задимлення сходової клітини під’їзду, життю та здоров’ю мешканців вище розташованих та суміжних із палаючою квартир виникла реальна загроза.

На місце виклику оперативно прибули два відділення чергового караулу місцевої пожежно-рятувальної частини, які сформувавши ланки газодимозахисної служби, одягнувши протигази увійшли до задимленого під’їзду.

Зусилля рятувальників у першу чергу були спрямовані на безпечну евакуацію постраждалих людей. За допомогою спеціальних масок, фахівці ДСНС вивели у безпечну зону та передали до рук лікарів трьох людей, які перебуваючи у напівсвідомому стані не могли самостійно покинути небезпечну зону.

Згодом, за допомогою спеціальних масок по сходовій клітині були виведені на свіже повітря ще 15 мешканців будинку.

Пожежу вдалось локалізувати впродовж 20 хвилин, а ще через пів години повністю ліквідувати.

Попередня причина пожежі – коротке замикання електромережі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x