За крок до об’єднання: Селищенська громада згуртує 4 села

За крок до об’єднання: Селищенська громада згуртує 4 села

У Селищенській та Сухинській сільських радах приймають остаточне рішення щодо виборів голови ОТГ. Нова громада об’єднає 2 654 особи, до якої входять жителі сіл Селище, Гута-Селицька, Тараща та Сухини. Позитивний висновок щодо об’єднання від Черкаської ОДА громада уже отримала.

За крок до об’єднання: про школу, медицину та автобуси для Набутівської ОТГ

За крок до об’єднання: Селищенська громада згуртує 4 села
– У майбутньому адміністративному центрі є вся інфраструктура для створення ОТГ. Окрім того, на території Селища розташовані потужне сільськогосподарське підприємство «Злагода» та цукровий завод товариства «Панда». У нас є школа, дитячий садочок, будинок культури, бібліотека, аптека, центр надання первинної медико-санітарної допомоги, 2 ФАПи, поштове відділення, ощадкаса. Я була ініціатором утворення громади і населення мене підтримало. Нам треба об’єднуватися і робити центр громади у Селищі, – коментує сільський голова села Селище Галина Рябошапка.

Опорну школу громади планують зробити також у Селищі. Нині там навчається 121 дитина. Декого з учнів підвозять із сіл Гута і Тараща.

– А коли ми об’єднаємось із селом Сухини, то шкільний автобус довозитиме дітей і звідти. А, можливо, школу і залишимо, оскільки там нове приміщення з усіма зручностями на альтернативному опаленні (дрова), – пояснює Галина Рябошапка. – Щодо медичної сфери, то кадрового голоду поки не відчуваємо, але більшість лікарів уже передпенсійного віку.

Після об’єднання сіл у Селищенській та Набутівській громаді децентралізаційні процеси на Корсунщині продовжуватимуться. Зокрема, утворити нову ОТГ з Корсунь-Шевченківською міською, Виграївською, Завадівською, Квітчанською, Кошмаківською, Моринською, Петрушківською, Пішківською, Сотницькою, Черепинською сільськими радами.

Ірина Коваль

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x