457 тисяч кубометрів деревини заготовлено на Черкащині у цьому році

457 тисяч кубометрів деревини заготовлено на Черкащині у цьому році

Розширене засідання колегії обласного управління за участю директорів лісгоспів відбулося 28 жовтня під керівництвом начальника управління Олександра Дзюбенка. Темою засідання було узагальнення результатів господарсько-фінансової діяльності лісогосподарських підприємств за 9 місяців 2016 року та обговоренню найважливіших завдань та актуальних питань галузі. Про це «Новій Добі» повідомили в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Начальник облуправління Олександр Дзюбенко зазначив, що лісівники Черкащини завершили три квартали 2016-го з позитивними показниками і побажав колективам не збавляти досягнутих темпів в роботі.

Олександр Дзюбенко також повідомив, що у рейтингу ефективності ведення лісового господарства за 9 місяців поточного року, у якому враховувалися 14 параметрів, Черкаське обласне управління лісового та мисливського господарства посіло друге місце серед інших обласних управлінь лісогосподарства Державного агентства лісових ресурсів України.

Начальник відділу економіки, фінансів та юридичного забезпечення Лариса Солтисік доповіла, що колективи лісгоспів забезпечили виконання усіх запланованих лісогосподарських заходів і виробничих завдань за звітний період.

Завдання з лісокультурного виробництва виконані – молоді ліси з\’явилися на площі 1630 гектарів, що становить 108% до річного завдання. Заготовлено 41,5 тонн жолудя та насіння горіха чорного. Забезпечено проведення доглядів за лісовими культурами на площі 12,5 тис. га.

У повному обсязі виконані заплановані протипожежні заходи. В лісгоспах зафіксовано 30 випадків лісових пожеж на загальній площі 3,24 га. По управлінню обсяг виявлених незаконних рубок становить 90,3 кубометрів деревини – лісовою охороною було зафіксовано 21 такий випадок. Лісовому господарству завдано шкоди в розмірі 464 тис. грн.

Від всіх видів рубок заготовлено 457 тисяч кубометрів деревини, що на 13 тисяч кубометрів менше, ніж за відповідний період минулого року. На 250 гривень зросла вартість одного знеособленого кубометра деревини. По управлінню вона становить 950 гривень.

Держлісгоспами отримано чистого прибутку 48 мільйонів гривень. До зведеного бюджету сплачено 151,7 мільйонів гривень податків, зборів та обов’язкових платежів. Сплачено 30,3 мільйонів гривень єдиного соціального внеску.

Виконання аукціонних договорів проаналізував заступник начальника управління Микола Рижков. Доповідач наголосив, що актуальною залишається та проблема, що частина покупців деревини не вибирають її у лісгоспах, а таких споживачів за останніми підрахунками більше сотні. Тому до наступного аукціону з продажу необробленої деревини буде проведена робота для недопущення їх до торгів у зв\’язку з невиконанням аукціонних зобов\’язань.

У ході засідання було обговорено ряд важливих питань, на яких особливо акцентувалася увага керівництвом управління, – виконання сортиментної структури, стан залишків лісопродукції, посилення роботи щодо унеможливлення незаконних рубок, зміни в законодавстві, зокрема, прийняття нових Санітарних правил в лісах України.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x