Середня зарплата в області – 4299 грн

Середня зарплата в області – 4299 грн

Середня номінальна заробітна плата штатного працівника підприємств, установ та організацій із кількістю найманих працівників 10 і більше осіб у вересні 2016 р. становила 4299 грн, що в 3 рази вище рівня мінімальної заробітної плати (1450 грн) і становить 103,6% до серпня 2016 р. та 124,0% до вересня 2015 р. Про це «Нова Доба» дізналася в ГУ статистики в Черкаській області.

Продовжує утримуватися високий рівень диференціації розмірів заробітної плати за видами економічної діяльності. Найбільшою була заробітна плата працівників установ та підприємств фінансової та страхової діяльності, складського господарства та допоміжної діяльності в сфері транспорту, виробництва хімічних речовин і хімічної продукції, виробництва основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів. Перевищення заробітної плати відносно середнього рівня по економіці в зазначених видах діяльності становило 1,4–2,6 раза.

Водночас заробітна плата працівників у поштовій та кур’єрській діяльності, у сфері творчості, мистецтва та розваг, наданні інших видів послуг, виробництві електричного устаткування не перевищувала 62% від середнього рівня по економіці.

Середньомісячна номінальна заробітна плата штатного працівника за січень–вересень 2016р. становила 4006 грн і зросла порівняно з відповідним періодом попереднього року на 24,9%.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x