1463 роботодавці Черкаської області підвищили зарплату працівникам

1463 роботодавці Черкаської області підвищили зарплату працівникам

В управлінні податків і зборів з фізичних осіб головного управління ДФС у Черкаській області поінформували про результати роботи по підвищенню рівня заробітної плати в регіоні, виплати зарплатних боргів та висвітлили результати контролю за сплатою податків із заробітної плати.

Так, за 9 місяців п.р. у результаті спільних заходів територіальних органів фіскальної служби та місцевої влади керівники 831 підприємств та 632 підприємці – фізичних осіб, які виплачували своїм працівникам зарплати, менші за передбачений законодавством мінімум або на рівні мінімуму, підвищили рівень оплати праці. Таким чином бюджет отримав додаткових 2025,9 тис гривень податку на доходи фізичних осіб. «Нова Доба» про це дізналася в ГУ ДФС у Черкаській області.

Нагадаємо, минулого тижня начальник Головного управління ДФС у Черкаській області Максим Криштопа відмітив, що внаслідок ефективної роботи з працедавцями по підвищенню останніми зарплати працівникам та виплати реальних заробітних плат із сплатою всіх податків, забезпечено значне зростання надходжень основного бюджетоформуючого платежа для місцевих бюджетів – податку на доходи фізичних осіб. Надходження цього податку за 9 місяців 2016 року збільшились більш ніж на півмільярда гривень до 1,5 млрд гривень. А надходження за десять місяців більші за минулорічні на 560,6 млрд грн і становлять 1,65 млрд. гривень. Номінальна зарплата на Черкащині зростає щомісяця і зросла з початку року майже на 25 відс.

За січень-вересень п.р. проведено 59 перевірок з повноти нарахування та сплати податку на доходи фізосіб. Донараховано 4875,8 тис грн податку на доходи фізичних осіб, до бюджету надійшло 1376,6 тис грн ПДФО.

Перевірками встановлено 9852 випадки використання роботодавцями праці найманих робітників без укладання трудових угод та без сплати податків; легалізовано 67512,5 тис грн доходів, в результаті додатково надійшло 12152,2 тис гривень податку на доходи фізичних осіб. Крім того внаслідок перевірок до державної реєстрації залучено, із сплатою 51,9 тис грн податків, 203 черкащан, які здійснювали незаконну підприємницьку діяльність.

Також звітного періоду за участі фіскальної служби області робітники отримали 8920 тис грн заборгованої зарплати. За рахунок цього місцеві бюджети одержали додаткових 2968,4 тис грн податку на доходи фізичних осіб. Зокрема погасили зарплатні борги перед працівниками вісім підприємств державної форми власності на загальну суму 2615 тис грн.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x