«Автодощ» для декоративних порід обладнали у Лисянському лісництві

«Автодощ» для декоративних порід обладнали у Лисянському лісництві

Цьогорічне спекотне літо вкотре підтвердило золоте правило аграріїв: на дощ сподівайся, а розсаду полити не забудь. Не менших випробувань додало воно і лісівникам, адже ростити майбутній ліс без достатньої вологи – справа невдячна. У цьому давно переконалися лисянські лісівники, зрозумівши що інвестиції у зрошування – це інвестиції у результат. Тож цьогоріч поливом забезпечили ще й шкілку для декоративних порід у Лисянському лісництві. І як, з’ясувалося, не прогадали. Про це «Новій Добі» повідомили в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

– Попри засушливе літо дали відчутний приріст самшит, туя, калина, і ялівець. Там же, де немає поливу, взагалі нічого не росте, – констатує лісничий Лисянського лісгоспу Віталій Марусіч.

Спочатку, за його словами, планували встановити крапельний полив. Однак така технологія дещо ускладнює догляди та є більш затратною, тож обрали систему так званого мікродощування. Це один з найбільш ощадних методів автополиву. Однією з його переваг є забезпечення зрошення великої поверхні при малій інтенсивності зволоження.

Поливом обладнали 10 соток. Наступного року зрошувальні площі планують іще розширити.

– Взагалі Лисянське лісництво ми вирішили зробити «профільним» з вирощування декоративних порід, тож зосередилися на розбудові відповідної інфраструктури, – розповідає директор Лисянского лісгоспу Володимир Штанько. – До вже наявної теплиці цього року додалися ще й два майданчики для дорощування рослин, теж обладнані системами поливу. Подбали і про зрошення для шкілки, аби на різних етапах росту забезпечити оптимальні умови для рослин.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x