На Маньківщині спалили автобус. Є жертви

Учора в с. Подібна Маньківського району підпалили пасажирський автобус.
Повідомлення про це надходили з різних джерел, де в чому вони, звісно, різнилися.

Зрозуміло наступне: на трасі Київ – Одеса група невідомих осіб (як повідомляє прокуратура області) паралізувала рух транспортних засобів. Тобто, люди перекрили дорогу, не бажаючи пропускати на Київ транспорт, який, на їхню думку, віз туди «тітушок» на придушення протестів.
Пасажирів (читай – «тітушок») побили. Один з них загинув.

Причому прокуратура не повідомляє причину смерті: чи то від побоїв, чи то від чогось іншого, а ДАІ тим часом повідомила про збитого пішохода саме в цьому районі. Чи це одна й та ж особа, чи дві різні людини, незрозуміло.

Серед кримінальних правопорушень, які зареєстрували правоохоронні органи за даними подіями, є й порушення правил безпеки дорожнього руху. А ще – умисне знищення та пошкодження майна, блокування транспортних комунікацій, масові заворушення.

Про те, як тікали «тітушки», «Новій Добі» розповіли очевидці подій.

Сайт «Про головне» навіть розмістив відео з місця подій.

За даними сайту, в районних центрах люди виходять на облави провокаторів, які їдуть до Києва та до Черкас чинити побоїща. У Звенигородці на об’їзному кільці громада влаштувала блокпост та перехоплює автобуси з «тітушками». Наразі люди побили п’ять автобусів та відігнали їх у поле, вісім автобусів тримають заблокованими.

Аналогічна інформація надійшла від Вікторії Черкасової, черкаської журналістки, якою вона поділилася на своїй сторінці у ФБ.

За 150 метрів в бік Києва від блок-посту, що активісти організували біля Маньківки, журналісти знайшли ще один згорілий автобус. Про це повідомив сайт “Вечірня Умань”.

Прокурор та колектив органів прокуратури Черкаської області висловлює щиросердне співчуття сім’ям осіб, які загинули під час протистоянь.
– Ще раз закликаю черкащан та гостей області не піддаватися на провокаційні заклики та утриматися від порушень чинного законодавства, – додав Геннадій Дем’яненко.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x