Якою буде зима?

Якою буде зима?

Незважаючи на певну розбіжність у поглядах, синоптики гідрометеорологічного НДІ НАНУ та фахівці Центральної геофізичної обсерваторії ДСНС виводять основні тенденції погодних умов зими 2016 – 2017 року в Україні. Підготовка природи до зими почнеться вже з середини листопада. Цього місяця очікуються легкі заморозки та сніг. Треба розуміти, що від того, якою буде цьогорічна зима, залежить також доля посівних культур, які можуть вимерзнути за умови затяжних холодів або передчасного їх настання. Проте в 2017 році цього не варто побоюватись. Сама зима буде холодною, сніжною і триватиме аж до березня. При цьому серйозних опадів у вигляді снігу та дощу не очікується, тому очікуємо хоч і морозну, але відносно суху й сонячну зиму.

Перший місяць зими – грудень – буде помірно морозним, середня температура повітря обіцяє не опускатися нижче -13… -15 °С. Основні морози в грудні припадуть на середину місяця, в першій половині не очікується істотних опадів, тож можна спокійно виходити з дому без парасолі. Ближче до Нового року, як завжди, ймовірне незначне потеп­ління, опади, головним чином у вигляді мокрого снігу. Штормових вітрів не очікується, погода буде спокійною.

Січень 2017 року обіцяє бути найхолоднішим за всі зимові місяці. У першій його половині прогнозуються сильні опади, а стовпчик термометра вдень опуститься до -15… -19 °С. Друга половина січня принесе з собою сильні морози, опадів буде мало, нічна температура різко знизиться. Наприкінці січня варто очікувати невеликого потепління, яке спричинить мокрий сніг. Крім того, вірогідні природні катаклізми у вигляді сильного вітру. Його пориви можуть досягати 10 – 15 кілометрів на годину, а це означає фактично штормове попередження. Проте є шанс, що цей повітряний фронт просуватиметься далі на схід, оминаючи Україну з її північного боку.

Також холодним буде і лютий 2017 року. Хоч він і буде утримуватися в межах температурної норми помірно-континентального клімату, однак буде холодніший, ніж у попередні роки. На початку місяця температура доволі помірна. Снігопади, що почнуться наприкінці січня, триватимуть до першої половині лютого і спричинять відносне потепління. Але в другій половині місяця вже буде суттєве похолодання, коли стовпчик термометра опуститься на 4-5 градусів порівняно з середніми січневими температурами. Не виключені також різкі зміни погоди протягом цього місяця, тому краще до цього бути готовим: тримати під рукою парасольку, тепло вдягатися, навіть якщо здається, що надворі тепло. Адже будь-якої миті погода може змінитися і застати вас зненацька.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x