Поліція оприлюднила подробиці вибуху в Тальному, від якого загинув атовець

Поліція оприлюднила подробиці вибуху в Тальному, від якого загинув атовець

Як відомо, у місті Тальне вночі 22 жовтня в одному із домоволодінь пролунав вибух, внаслідок якого загинув 26-річний місцевий житель, учасник АТО. Після загибелі чоловіка в мережі Інтернет була розповсюджена інформація про те, що до його смерті причетні правоохоронці. За даним повідомленням інспекцією з особового складу ГУНП в Черкаській області призначено та розпочато службове розслідування. Про це «Нова Доба» дізналася від ГУ НП у Черкаській області.

Встановлено, що дійсно, у вечір трагедії потерпілий відпочивав в місцевому розважальному закладі. В цьому закладі відпочивали і працівники поліції. За свідченнями очевидців, чоловік перебував у закладі близько трьох годин та весь цей час вживав алкогольні напої. О 23-00 жінка-бармен повідомила присутнім про завершення роботи закладу, на що загиблий негативно зреагував та почав її ображати. Працівники поліції зробили чоловікові зауваження, виникла суперечка. Щоб уникнути конфлікту, на місце події правоохоронці викликали родича загиблого, який йому приходиться дядьком, якого добре знали, і передали чоловіка йому в руки, що в подальшому підтверджують свідки та відео з камер відеоспостереження.

В подальшому поліцейські поїхали в інший розважальний заклад, де далі відпочивали, що підтверджує відео з камер спостереження. Натомість відео з камер, встановлених неподалік місця проживання загиблого, демонструє незрозумілу поведінку загиблого.

Хронологія подій:
00:05:20 – загиблий біжить додому
00:06:32 – дядько загиблого йде слідом за ним

Як з’ясувалося, загиблий взяв удома два гранатомети та повертався з ними до розважального закладу, з якою метою – наразі не встановлено (гранатомети вилучено).

Дядько відбирає зброю у племінника.

00:08:40 – дядько загиблого повертається від будинку загиблого з двома гранатометами

00:14:54 – Загиблий йде з гранатометом іншою дорогою

Як з’ясувалося, родич перестрів та відібрав і цей гранатомет та вмовив племінника повернутися додому.
00:38:50 – дядько з племінником повертаються додому
00:40:56 – дядько загиблого повертається від його будинку

Коли родич загиблого йде, вказана особа йде до нічного розважального закладу, де відпочивали правоохоронці тримаючи під курткою невідомий предмет, як потім з’ясувалося це була міна МОН – 50.
01:22:01 – Загиблий йде по дорозі, тримаючи предмет під правою рукою

Біля входу до нічного закладу чоловіка побачив один із працівників поліції. Він побачив, що у нього до руки прив’язана міна і чоловік її тримає на бойовому взводі. Поліцейський спробував вмовити чоловіка, щоб той відійшов від закладу, де багато людей та поклав міну, щоб викликати вибухотехніків для її розмінування. Загиблий відмовився це робити. Після тривалої розмови, правоохоронцю вдалося вмовити чоловіка повернутися з міною додому, але той погодився при умові, що правоохоронець нікуди не буде повідомляти та буде йти з ним до його будинку.

02:54:16 – Загиблий та працівник поліції йдуть в напрямку будинку загиблого. Загиблий тримає предмет під курткою

03:00:14 – Поліцейський повертається від будинку загиблого

03:07:51 – вибух

03.08.50 – Поліцейський біжить в напрямку, де стався вибух

Варто зазначити, що під час проведення огляду місця вибуху, який відбувся відразу після вибуху, в будинку загиблого правоохоронці виявили вибухівку та боєприпаси.

Всі матеріали досліджуються та вивчаються. Наявні у працівників поліції свідчення підтверджуються наявним відео з камер спостереження. Правоохоронці звертаються до представників громадських організацій та політичних партій з проханням не поширювати чутки, які ґрунтуються виключно на власному припущенні та не підкріплені жодними доказами.

Разом з тим правоохоронці звертаються до громадян, які стали свідками цих події або мають будь яку інформацію, що стосується цього випадку, надати її працівникам поліції. Щодо правоохоронців, які були учасниками цих подій – професійність та законність їх дій буде досліджено в рамках кримінального провадження.

Також правоохоронці звертаються до осіб, які зберігають незаконну зброю, вибухові речовини чи боєприпаси здати їх до поліції. Незаконне зберігання зброї не тільки тягне за собою суворе покарання, а й може призвести до трагічних наслідків та втрачених людських життів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x