У листопаді землевпорядна служба області планує продати права оренди майже 270 га землі

У листопаді землевпорядна служба області планує продати права оренди майже 270 га землі

Цього місяця Головне управління Держгеокадастру в Черкаській області запропонує інвесторам узяти в користування через аукціон 21 земельну ділянку сільськогосподарського призначення державної власності (за межами населених пунктів). Загальна площа цих наділів становить 269,47 га. Про це «Нова Доба» дізналася в ГУ Держгеокадастру в Черкаській області.
Виставлена на торги земля знаходиться в Лисянському (11 ділянок загальною площею 149,36 га), Жашківському (8 ділянок, 94,43 га) та по одній ділянці в Драбівському (2,7 га) й Чигиринському (23 га) районах.

У жовтні аукціони відбулися лише на Жашківщині, де орендарі взяли в користування три ділянки загальною площею 4,93 га. За користування цією землею до місцевих бюджетів щорічно надходитиме більше як 13 тис грн.
Усього з початку 2016 року на Черкащині через аукціони передано в користування 54 земельні ділянки загальною площею 945 га. Стартова ціна цих ділянок була 1 млн 169,6 тис грн, продали за 1 млн 992,7 тис грн. Завдяки земельним торгам додаткові надходження до місцевих бюджетів становлять понад 823 тис грн.

Довідка:
Земельні торги проводяться відповідно до глави 21 Земельного кодексу України «Продаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах».
Інформація про лоти з зазначенням місця розташування земельних ділянок, їхніх площі та кадастрових номерів, а також стартового розміру річної орендної плати розміщена на сайті Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру в розділі «Земельні торги».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x