Про інклюзивний туризм говорили в УДПУ

Про інклюзивний туризм говорили в УДПУ

На базі Уманського державного педагогічного університету відбувся І Міжнародний науково-практичний симпозіум з актуальних проблем впровадження інклюзивного реабілітаційно-соціального туризму в Україні. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі УДПУ.
Розпочався Симпозіум із привітання ректора Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, доктора педагогічних наук, професора, заслуженого працівника освіти Олександра Безлюдного. Серед майже 10 тисячі студентів УДПУ є й юнаки та дівчати з особливими потребами, яким надаються рівні умови для навчання, зазначив Олександр Іванович. В університеті при факультеті дошкільної та спеціальної освіти діє науково-дослідна лабораторія інклюзивної педагогіки, Центр соціальної та освітньої інтеграції «Без бар’єрів» при факультеті соціальної та психологічної освіти.

Про інклюзивний туризм говорили в УДПУ

На пленарному засіданні фахівці з різних напрямків діяльності обговорювали найважливіші питання досліджуваної теми, адже згідно вимог Конвенції ООН про трава інвалідів, сьогодні питання впровадження інклюзивного реабілітаційно-соціального туризму гостро постало в Україні. Учасники симпозіуму розглянули проблеми впровадження інклюзивного реабілітаційно-соціального туризму, аналізуючи їх зі сторони туристичної галузі, медико-соціальної реабілітації та соціальної роботи. Науковці визначають інклюзивний реабілітаційно-соціальний туризм як систему заходів спрямованих на відновлення та розвиток фізичного, соціального, духовного, творчого та інтелектуального рівня життєдіяльності особи з урахуванням фізичних та психічних можливостей для сприяння її інтеграції в суспільство.
Серед запрошених гостей були і відомі громадські активісти з інвалідністю – Президент Благодійного фонду розвитку комп’ютерних та інноваційних технологій для людей з інвалідністю «АЖ» Юлія Ресенчук, яка внесла ґрунтовні пропозиції до резолюції, а також боєць АТО, студент факультету соціальної та психологічної освіти УДПУ Віталій Владика.
Про інклюзивний туризм як напрямок діяльності Центру соціальної та освітньої інтеграції «Без бар’єрів» УДПУ імені Павла Тичини розповіла кандидат педагогічних наук, доцент, доцент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини Майя Перфільєва.

Приємно здивували присутніх і студенти – учасники хореографічного колективу «Візаві» Уманського педагогічного університету під керівництвом кандидата педагогічних наук, доцента, завідувача кафедри хореографії та художньої культури Людмили Андрощук. Разом зі студенткою з інвалідністю з факультету соціальної та психологічної освіти Анею Хоменко вони представили хореографічну композицію «Мрія»
За результатами роботи І Міжнародного науково-практичного симпозіуму до відповідних відомств буде подана резолюція з пропозиціями по застосуванню інклюзивного реабілітаційно-соціального туризму в усіх сферах життя осіб з інвалідністю.

Довідково
Актуальні проблеми впровадження інклюзивного реабілітаційно-соціального туризму в Україні у форматі Міжнародного науково-практичного симпозіуму розглядались вперше в Україні. Цій події передувало створення Асоціації «Інклюзивного реабілітаційно-соціального туризму», де серед засновників (Комунальний заклад «Черкаський обласний центр медико-соціальної експертизи Черкаської обласної ради», Національний історико-культурний заповідник «Чигирин», Шевченківський Національний заповідник м. Канів, Національний дендрологічний парк «Софіївка», Громадська спілка «Всеукраїнське науково-практичне об’єднання Інклюзивного туризму інвалідів і чорнобильців України», Благодійний фонд «Підтримки програм соціального захисту осіб постраждалих від аварії на ЧАЕС та інвалідів») співзасновником виступив і Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини (факультет соціальної та психологічної освіти).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x