У Черкасах презентували проект «В гостях у багатодітної родини»

У Черкасах презентували проект «В гостях у багатодітної родини»

Днями в приміщенні прес-центру Черкаської облдержадміністрації відбувся «круглий стіл», присвячений презентації соціального проекту «В гостях у багатодітної родини», за участі організаторів проекту, представників управління поширення інформації та комунікації Головного управління статистики у Черкаській області, департаменту освіти та гуманітарної політики ЧМР, сектора влаштування відділу опіки та піклування та усиновлення дітей Служби у справах дітей ЧМР, ГО «Міське об’єднання багатодітних сімей «Сім’я», матерів-вихователів дитячих будинків сімейного типу, багатодітних матерів.

На заході було обговорено шляхи співпраці та вироблено механізми взаємодії між організаторами проекту та місцевими органами влади задля більш плідної та ефективної реалізації проекту.
Організатором соціального проекту «В гостях у багатодітної родини» є радник міського голови на громадських засадах з питань розвитку інноваційних проектів Світлана Трофімова. Проект здійснюється за підтримки Ротарі Клубу Черкаси.

У Черкасах презентували проект «В гостях у багатодітної родини»

Соціальний проект «В гостях у багатодітної родини» передбачає організацію зустрічей відомих успішних людей Черкащини з багатодітними родинами, які проживають в нашому місті та області. На Черкащині є багато надзвичайно цікавих людей, які пройшли непростий шлях і стали успішними та відомими. Це люди, які внесли свій творчий внесок в культурну спадщину нашого краю та України – художники, письменники, актори, режисери, співаки, майстри народної творчості. А також це – досвідчені спеціалісти в сфері виробництва товарів та послуг, діячі науки, адвокати, редактори газет, дизайнери, спортсмени. Такі зустрічі стануть яскравою подією в житті багатодітних родин та, безперечно, принесуть користь дітям, внесуть частинку радості в їхній дитячий світ і стануть цінним незабутнім спогадом, а можливо, й дороговказом в житті. За чашкою чаю в теплій затишній атмосфері осель багатодітних сімей гості зможуть поговорити про головні людські цінності, про силу духа, яка дозволяє дійти до своєї мети, про те, як завжди бути собою, який цікавий та різноманітний світ і, звісно, про секрети різних професій, любов до своєї справи та непростий шлях до успіху. А багатодітні родини, в свою чергу, поділяться з гостями секретом свого сімейного щастя, як розуміти і підтримувати один одного, цінити батьків, любити світ, радіти кожній хвилині життя та ростити прекрасних діточок.

«Ми всі родом з дитинства. Я зростала в багатодітній родині, пам’ятаю, як мріяла і розмірковувала про те, ким хотіла б стати в майбутньому. В моєму житті зустрічалися цікаві люди, зустрічі з якими вплинули на формування моєї особистості. Я досі вдячна їм за вчасно сказані влучні слова, за тепло їхніх сердець, частка від них є в мені і сьогодні. Запроваджуючи проект, хочу, щоб він став корисним і цікавим дітям, батькам. Впевнена, що і запрошені в такі великі сім’ї гості теж винесуть для себе багато нового, побачать світ по-іншому», зазначила організатор проекту Світлана Трофімова.

У Черкасах презентували проект «В гостях у багатодітної родини»

Олег Куклін, президент Ротарі Клубу Черкаси, за підтримки якого здійснюється проект, зауважує: «Для нашого клубу цей проект є пріоритетним, оскільки він проводиться в Черкасах, та ініціаторами його виступили члени клубу. Ми готові його підтримати усіма можливими засобами. Впевнені в його успішній реалізації».
В проекті передбачено організувати 20 зустрічей з родинами. На засіданні круглого столу були вручені запрошення взяти участь в проекті першим трьом сім’ям. Це родини Гончаренків, Ємець та Гармаш.9-річна Кароліна Гончаренко захоплюється малюванням і мріє поспілкуватись з відомим українським художником, тож найближчим часом до родини завітає Тетяна Черевань.

«Рішення приймали колегіально усією родиною, – розповідає багатодітна мама Катерина Ємець. Непросто було визначитися, кого саме ми б хотіли бачити в гостях, оскільки багато було у дітей емоцій, пропозицій, прийшлося навіть голосувати – так ось вирішували. Дітям цікавий кінний спорт, вони люблять тварин, тож ми разом побажали поспілкуватися з людиною цієї сфери діяльності, і з хвилюванням очікуємо на зустріч». Вже є замовлення від родин на зустріч з майстринею-вишивальницею, істориком-краєзнавцем, актором лялькового театру, спортсменом, економістом-науковцем. Тож проект набирає обертів.
Наприкінці зустрічі куратор проекту Наталія Левошина подякувала учасникам круглого столу та повідомила: «Ми відкриті для всіх, хто бажає підтримати наш проект. Відчути турботу небайдужих зможе кожна багатодітна родина. Першими нашими партнерами вже стали дитячий розважальний центр «Фэнтези Таун», що розміщений в ТРЦ «DEPO\’tcenter» та відома в Черкасах кондитерська «Patisserie Makarun». Діти зможуть безкоштовно розважатись в сучасному центрі та спробувати вишукані смаколики».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x