На Черкащині запроваджують послуги патронату над дитиною

На Черкащині запроваджують послуги патронату над дитиною

В Черкасах у рамках проекту «Сімейний патронат: запровадження кращої практики альтернативного догляду дітей, які тимчасово залишилися без батьківського піклування» за підтримки МБО «Партнерство «Кожній дитині» відбувся семінар «Запровадження послуги патронату в систему захисту дітей та підтримки сімей з дітьми, на рівні громади». Його учасниками були представники Черкаського обласного, районних та міських центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, служби у справах дітей Черкаської обласної державної адміністрації, начальники районних служб у справах дітей. На семінарі розглядалися актуальні питання запровадження послуги патронату над дитиною, її суть, принципи, організація процесу запровадження, вимоги до надавачів цієї послуги, відбір та система їх підготовки. Про це „Нова Доба” дізналася в Черкаській ОДА.

Вперше таку послугу в Україні запроваджено в Києві та Київській області МБО «Партнерство «Кожній дитині» при підтримці Всесвітнього дитячого фонду World Childhood Foundation.

В області вже розпочалася робота щодо підбору кандидатів у патронатні вихователі центрами соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Зауважимо, патронат над дитиною – комплексна послуга, спрямована на створення найкращих умов для зростання дитини та подолання обставин, що можуть спричинити остаточне розлучення дитини з батьками. Найважливішим є те, що всі базові послуги дитина отримує у сімейних умовах та в більшості випадків продовжує спілкування з близькими людьми, відвідує свій же дитячий садок чи школу, не переміщується до центру соціально-психологічної реабілітації, інтернату.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x