Педагог з Монастирища представив освітню галузь Черкащини на міжнародній конференції

Педагог з Монастирища представив освітню галузь Черкащини на міжнародній конференції

Днями в Афінах (Греція) вчитель англійської мови Монастирищенської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 5 Кононенко О.В. у складі української делегації представляла нашу країну на щорічній міжнародній освітній конференції «eTwinning і цифрове громадянство» освітньої програми «eTwinning» та «eTwinning Plus», що реалізується в Україні за підтримки Європейської комісії та Міністерства освіти і науки України. Про це інформує управління освіти і науки Черкаської облдержадміністрації.

Педагог з Монастирища представив освітню галузь Черкащини на міжнародній конференції

На конференції було окреслено новий напрямок Європейської освіти, а саме освіта та виховання нового цифрового громадянина. Понад 500 eTwinning вчителів та представників галузевих Міністерств з усієї Європи розглянули разом, як підвищити можливості шкіл сьогодні, щоб бути готовими до викликів цифрового суспільства завтрашнього дня.
Протягом трьох днів, учасники конференції мали змогу відвідати 40 семінарів 30 різних досвідчених тренерів, взяти участь у панельних дискусіях на пленарних засіданнях, обговорити широке поняття цифрового громадянства, що досліджує загрози і можливості цифрового суспільства та дає відповідь на питання, як найкраще жити та діяти в сучасному он-лайновому світі, що потрібно, щоб бути обізнаними, убезпеченим, щоб знати свої он-лайн права та обов’язки.

Довідково:
eTwinning – це навчальна програма Європейської Комісії, започаткована в 2005 році з метою розвитку співпраці європейських шкіл. Вчителі та учні, зареєстровані в мережі eTwinning, отримують можливість реалізації спільних проектів з іншими європейськими школами. Ключовою складовою навчання є використання інформаційно-комунікаційних технологій. Проект eTwinning розширює сферу освітніх можливостей для учнів та вчителів, підвищує мотивацію до навчання та ступінь відкритості до Європи

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x