У Смілі міські депутати підтримали медичну реформу

У Смілі міські депутати підтримали медичну реформу

Реформування міської галузі охорони здоров’я розпочалося. За це проголосували депутати на сьогоднішній позачерговій сесії міської ради. Про це «Нова Доба» дізналася із сайту Сміла.ua.

Якщо напередодні сказали «за» 18 народних обранців і рішення «провалилося», то вчора до цих 18-ти депутатів долучився Ігор Баталін – і рішення «пройшло».

Чому вчора пан Баталін голосував «проти», а сьогодні «за» – невідомо.

Отож, депутати міськради прийняли важливі для Сміли рішення. Перше передбачає зміну мережі лікувальних закладів міста та створення на базі залізничної лікарні комунального закладу «Центр первинної медико-санітарної допомоги». Друге питання стосувалося внесення змін до міського бюджету на 2016 рік.

Людей на сесії було менше, ніж у переддень. Та все одно емоції й пристрасті вирували на повну.

Представники медсанчастини №14 знову намагалися відстояти свої інтереси й уникнути закриття закладу. Пан Федоренко запевнив медиків, що медсанчастину не закриватимуть. До нового року вона перебуватиме на державному утриманні, а далі буде видно.

Потім перед смілянами виступив депутат обласної ради Сергій Воронов. Він розкритикував так зване «реформування» та закликав депутатів не голосувати за «знищення медицини».

Однак смілянські депутати не послухали пана Воронова та підтримали точку зору пана Федоренка.

19 голосів «за» – і медична реформа в Смілі отримала «зелене світло».

Вадим НІКІТІН

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x