Громадяни «за» створення Корсунь-Шевченківської об’єднаної територіальної громади

Громадяни «за» створення Корсунь-Шевченківської об’єднаної територіальної громади

Зроблено ще один крок на шляху адміністративної реформи: на громадських слуханнях жителі Корсуня-Шевченківського, сіл Гарбузина та Саморідні, що входять до складу міської ради (а до цього 18 інших сіл) висловились за створення об’єднаної територіальної громади з центром у Корсуні-Шевченківському.

Досі в районі існували міська, селищна та 23 сільських ради. Призначені вибори в новостворених Набутівській та Стеблівській ОТГ, чекає рішення про них Селищенська ОТГ, на черзі – «узаконення» депутатами Корсунь-Шевченківської, найбільшої. Не визначилась досі лише Зарічанська сільська рада.
Громадські слухання, на які в просторому залі районного будинку культури зареєструвалося трохи більше сотні учасників, не минули спокійно. Дехто вважав, що для 22-тисячного міста це надто мале представництво, але, як виявилося, законодавство не регламентує кількості учасників громадських слухань: прийшли всі, кому не байдужа доля міської громади. Хотіли почути і про майбутні вигоди від об’єднання, але конкретної відповіді про штати та бюджет дати зараз ніхто не може.

Найбільше хвилювання у людей викликають доля закладів освіти та охорони здоров’я: містом ширяться тривожні чутки про скорочення центральної районної лікарні. Заспокоїти пристрасті дещо вдалося голові районної ради Валерію Забалотньому, який роз’яснив засади фінансування цих соціальних закладів, а значить і можливості їх подальшого функціонування.

Оптимізму додав виступ Черепинського сільського голови Анатолія Пархоменка, який зауважив, що боятися об’єднання слід не місту, а селам. Але досвід перших ОТГ, де вже побували представники району, свідчить про доцільність такого об’єднання. «Ми прагнемо в Європу, то варто знати, що всі країни ЄС пройшли процес децентралізації, він триває і в Україні, тому нам слід зробити цей крок і разом працювати на розвиток об’єднаних громад», − сказав він.
Його підтримав, пославшись на досвід Тернопільщини, і депутат районної ради Володимир Левандовський, а також голова квартального комітету Ася Прокопенко, котра була вражена досвідом роботи Білозірської ОТГ. Інші промовці також наводили переконливі аргументи на користь об’єднання – і рішення учасниками слухань було прийняте.

Людмила Моренко

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x