Черкащан закликають здавати кров для жертв ДТП

Черкащан закликають здавати кров для жертв ДТП

Відсьогодні і по 18 листопада 2016 року в межах тижня безпеки дорожнього руху відбудеться загальнодержавна акція «Здай кров – врятуй життя!». Так всі охочі можуть допомогти врятувати життя людини, що потрапила в аварію, інформують в Управлінні охорони здоров\’я ЧОДА.

Долучитися до акції й стати донором запрошує КЗ «Черкаська обласна станція переливання крові Черкаської обласної ради». Так медзаклад наголошує, що ідеальний донор має себе добре почувати, важити від 50 кг, мати найголовніше – бажання допомогти і паспорт.

Там також наголошують про переваги донорства:

– Ваша разова здача крові врятує життя людини, приємно відчувати причетність до долей світу та взагалі до чужої долі.
– Донорів не так багато, приємно усвідомити, що ти – один з небагатьох. Це підвищує самооцінку.
– Престиж. Бути здоровим нині модно, авторитетно, престижно, а у донори беруть тільки здорових людей. Приємно знати, що ти з їх числа.
– Після здачі крові відчувається прилив нових сил – так проходить реакція оновлення організму. Навіть однократна здача крові оздоровлює та омолоджує організм. Оживлюється клітинний склад, стимулюється кровотворення.

Як харчуватися перед здачею крові:

1. Напередодні ввечері необхідно повечеряти, при цьому не можна вживати жирну, молочну їжу та напої, які містять алкоголь.
2. В день здачі крові бажано бути відпочивши, легко поснідати ( рекомендується солодкий чай, узвар, хліб, сухарі, соки, каша, макарони, фрукти ( крім бананів).

Усі охочі здати кров отримають частування смачним печивов і чаєм, а також безкоштовну перевірку на ВІЛ/СНІД та гепатити В і С, сифіліс, два офіційні вихідні.

учасників акції чекають з 14 по 18 листопада 2016 року з 8.00 до 13.00 за адресою вул. Гоголя, 242.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x