Правоохоронці попереджають про шахрайство у Черкасах

Правоохоронці попереджають про шахрайство у Черкасах

Нині на Черкащині набуває популярності новий тип шахрайства. Це – листи зі змістом \”Вітаємо, ви виграли!\”. Йдеться переважно про коштовний приз: автомобіль, вартісна техніка тощо. Єдина обов’язкова умова зловмисників – внесення відсотку від вартості товару на вказаний рахунок, зазначають у секторі комунікацій ГУ НП у Черкаській області.

До прикладу, на електронну пошту приходить повідомлення про виграш у межах рекламної акції – вартісний товар високої якості за дивовижно низькою ціною. Лист, найімовірніше, має вигляд офіційного повідомлення від потужної компанії та підписаний її керівником, тому все – досить правдоподібно. За телефоном, зазначеному в листі, людина зв\’язується з представником компанії, який пропонує клієнту оплатити відсоток від вартості товару і пересилку, щоб отримати приз. Врешті потерпілий залишається без грошей і без призу. Подібні листи можуть потрапити й у звичайну поштову скриньку. У такому випадку головна мішень аферистів – пенсіонери.

Правоохоронці звертаються до громадян, якщо ви не реєструвалися на сайті компанії, яка надіслала вам лист, і не брали участь в її рекламній акції не треба звертати уваги на такі повідомлення. В разі якщо вас все ж ошукали, терміново звертайтеся до найближчого віддання поліції чи за телефоном 102.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x