У Черкасах пропонують перейменувати вулицю на честь Андрія Хіміча

З ініціативою перейменування до міського голови Черкас та міської ради звернувся виконком відділення Національного олімпійського комітету України в Черкаській області. Про це «Нова Доба» дізналася від Відділення Національного Олімпійського комітету в Черкаській області.

Пропозицію щодо перейменування однієї з вулиць Черкас на честь чемпіона Олімпійських ігор з веслування, Почесного громадянина міста Черкаси Андрія Хіміча на засіданні виконкому озвучив голова відділення Андрій Більда.

«Андрій Хіміч здобув золоту олімпійську нагороду в Токіо в далекому 1964 році. З того часу він залишається єдиним Олімпійським чемпіоном із Черкас. Вважаю, в назвах вулиць мають бути імена людей, які своїми спортивними перемогами прославляють наше місто далеко за його межами. Андрій Іванович є героєм спорту, справжнім прикладом для наслідування. Наступного року шанованому атлету виповниться 80 років, і найменування вулиці на його честь стане чудовим подарунком для ювіляра від влади міста», – говорить Андрій Більда.

Звернення виконкому відділення НОК надіслане на ім’я міського голови Черкас. Розглядатиме можливість такого перейменування топонімічна комісія, затверджуватиме – сесія міської ради.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x