Черкаські заклади охорони здоров’я звітуватимуть про використання благодійних внесків

Відтепер усі заклади охорони здоров’я м. Черкас повинні звітуватися про надходження та використання благодійних внесків на їх спеціальні рахунки. Про це «Нова Доба» дізналася від Марини Макухи, координаторки Інституту аналітики та адвокації у Черкасах.

Нещодавно очільники деяких медзакладів розповіли, на що тратять внески від пацієнтів

Так, за ініціативи Інституту аналітики та адвокації й підтримки Департаменту охорони здоров’я та медичних послуг Черкаської міської ради, зокрема його керівника Олега Стадника, було підписано наказ, відповідно якого усі медичні заклади повинні щоквартально публічно звітуватися про надходження та використання добровільних внесків. Громадяни зможуть ознайомитися із усіма звітами на стендах медичних закладів та їхніх веб-сайтах.

– Підписання такого наказу є певним свідченням відкритості міської влади та готовність прозоро працювати із громадою міста. Проте наступним важливим етапом для нас є запровадити практику звітування обласних медичних закладів, і тих, які працюють із благодійними фондами, і тих, які не працюють із ними, але мають власні спецрахунки, – розповідає Марина Макуха, координатор Інституту аналітики та адвокації у Черкасах.

Саме тому Інституту аналітики та адвокації звернувся до Михайла Лобаса, начальника Управління охорони здоров’я ЧОДА, із ініціативою підписати наказ «Про встановлення форм та порядку звітування благодійних організацій і лікувально-профілактичних закладів про порядок та шляхи використання благодійних пожертв». Наказ також змісту був підписаний на рівні міста ще минулого року й уже позитивно вплинув на прозорість процесу збору та витрачання зібраних благодійних внесків у закладах охорон здоров’я.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x