На підстанції «Черкаська» відбулися пожежні навчання

На підстанції «Черкаська» відбулися пожежні навчання

16 листопада Черкаський міськрайонний відділ Управління ДСНС та Черкаські магістральні електромережі провели спільні тактико-спеціальні навчання на підстанції «Черкаська». Метою тренування стало відпрацювання дій на випадок пожеж на енергетичних об’єктах. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

За тактичним задумом, загорання маслоприймача виникло внаслідок недотримання правил пожежної безпеки під час проведення тимчасових зварювальних робіт. Вогонь по промасленому гравію швидко поширився до поверхні маслоприймача та маслопроводу.

Були відпрацьовані дії адміністрації з проведення евакуації обслуговуючого персоналу із небезпечної зони.

Невідкладно до місця умовної пожежі прибули сили та засоби Державного пожежно-рятувального загону №2. Вогнеборці у захисних тепловідбивних костюмах оперативно розпочали гасіння трансформаторного мастила за допомогою повітряно-механічної піни, а також подали стволи на захисту сусідніх ємностей від загоряння.

До проведення навчань було залучено 30 рятувальників 2-го Державного пожежно-рятувального загону та 5 одиниць спецтехніки.

Підбиваючи підсумки навчань, начальник 2-го Державного пожежно-рятувального загону Управління ДСНС України у Черкаській області Олександр Сіпко зазначив, що проведення таких навчань має важливе значення в системі підготовки та тренування підрозділів:
– Проведення таких навчань дозволило керівному складу пожежно-рятувальних підрозділів відпрацювати спеціальні тактичні схеми із використанням тепловідбивних костюмів та застосуванням повітряно-механічної піни. Рятувальники краще вивчили об’єкт, а також розташування на його території транспортних під’їздів та наявних вододжерел. Важливе значення у ході навчань мала співпраця із адміністрацією об’єкту, місцевою добровільною пожежною командою», – підкреслив Олександр Васильович.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x